Rally de Espana 2019 – Μέρα 1η: Αποφασισμένοι οι οδηγοί της Hyundai

Ωραία τροπή είχε η σημερινή πρώτη μέρα του Rally de Espana, με τους πρωταγωνιστές να είναι άλλοι εντός στόχων και άλλοι εκτός…

Οι οδηγοί της Hyundai Motorsport δείχνουν αποφασισμένοι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα καθώς η ομάδα προηγείται στον αγώνα και ευελπιστεί ότι φέτος θα καταφέρει να κερδίσει το πρωτάθλημα κατασκευαστών. Προς το παρόν βλέπει και τους τρείς οδηγούς της να είναι στις τρείς πρώτες θέσεις, αποτέλεσμα που αν παραμείνει μέχρι το τέλος θα της δώσεις σαφές προβάδισμα στην προσπάθεια που κάνει.

Ο Sebastien Loeb οδήγησε ταχύτατα το i20 στο επαναληπτικό πέρασμα από τις τρείς ειδικές της μέρας αφήνοντας έκπληκτους όλους. Από την τέταρτη θέση που ήταν στην τέταρτη ειδική διαδρομή, κέρδισε τις δυο τελευταίες της μέρας καλύπτοντας μια διαφορά της τάξης των 14 δευτερολέπτων από τον πρωτοπόρο Sordo με το δεύτερο i20 και έτσι αυτή του η απόδοση τον φέρνει πρωτοπόρο στον αγώνα.

Ο Thierry Neuville είναι δεύτερος και διεκδικεί τις όποιες πιθανότητες έχει για τον τίτλο. Ήταν ταχύτερος σε όλες τις ειδικές από τον μεγάλο του αντίπαλο, τον Ott Tanak και επίσης είναι στο δρόμο για ένα καλό αποτέλεσμα για την ομάδα.

Την τριάδα συμπληρώνει το τρίτο i20 στον αγώνα, αυτό του Dani Sordo. Ο Ισπανός πέρασε πρώτος μετά την τρίτη ειδική όμως χάνοντας χρόνο στην τελευταία της μέρας οπισθοχώρησε τρίτος.

Πίσω από τα τρία Hyundai ακολουθούν τα τρία Yaris. Προς το παρόν αυτός που είναι τέταρτος είναι ο Kris Meeke με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Ott Tanak να είναι πέμπτος. Ο Εσθονός, ξεκινώντας σήμερα από την πρώτη θέση φυσιολογικά έχανε χρόνο καθαρίζοντας το δρόμο. Πίεσε χωρίς να κάνει λάθη όμως δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί τα Hyundai. Την εξάδα συμπληρώνει ο Jari-Matti Latvala με το τρίτο TOYOTA Yaris.

Στις θέσεις εφτά και οκτώ είναι τα δυο Ford Fiesta, ενώ καταστροφικός είναι ο αγώνας για την Citroen, η οποία είδε τον Esapekka Lappi να αποχωρεί στην πέμπτη ειδική διαδρομή και τον Sebastien Ogier να αντιμετωπίζει πρόβλημα με το τιμόνι στη δεύτερη ειδική και να μένει εκτός διεκδίκησης της νίκης και κατ’ επέκτασης του τίτλου.

Στην κατηγορία WRC2 PRO η Citroen τα πηγαίνει καλύτερα. Ο Mads Ostberg με το C3 R5 προηγείται έχοντας διαφορά σχεδόςν ενός λεπτού από το δεύτερο Kalle Rovanpera (Skoda Fabia), με τον Jan Kopecky (Skoda Fabia) να είναι τρίτος.

Οι επόμενες δυο μέρες που ακολουθούν αποτελούνται από αμιγώς ασφάλτινες ειδικές διαδρομές. Η αυριανή μέρα περιλαμβάνει τρείς επαναλαμβανόμενες ειδικές και ολοκληρώνετε με την υπερειδική στο Salou.