Επαναστατική πρωτοβουλία της Volvo Cars για μείωση ρύπων

Η Volvo Cars εγκαινιάζει σήμερα ένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδια στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, με στόχο τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα στον κύκλο ζωής ενός αυτοκινήτου κατά 40% μεταξύ 2018 και 2025. Πρόκειται για το πρώτο βήμα της Volvo Cars προς το να καταστεί ουδέτερη για το κλίμα μέχρι το 2040. Το σχέδιο συμπεριλαμβάνει συγκεκριμένες δράσεις σύμφωνα με την παγκόσμια συμφωνία του Παρισιού το 2015, η οποία επιδιώκει να περιορίσει την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη σε κατά 1,5 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα.

Οι φιλοδοξίες της Volvo Cars για το 2040 υπερβαίνουν την αντιμετώπιση των εκπομπών από την εξαγωγή μέσω της ηλεκτροδότησης, ένας άλλος τομέας στον οποίο η εταιρεία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Θα αντιμετωπίσει επίσης τις εκπομπές άνθρακα στο δίκτυο παραγωγής, τις ευρύτερες δραστηριότητές της, την αλυσίδα εφοδιασμού της και μέσω της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης των υλικών. Πλησιάζοντας το 2040, η Volvo Cars εφαρμόζει μια δέσμη φιλόδοξων και άμεσων μέτρων στις προσπάθειές της να μειώσει το αποτύπωμα CO2 του κύκλου ζωής του αυτοκινήτου κατά 40% μεταξύ 2018 και 2025. Προς το παρόν η εταιρεία επιδιώκει επίσης το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής του να είναι πλήρως κλιματικά ουδέτερο.

Για να επιτευχθεί η σημαντική μείωση κατά 40% του αποτυπώματος του CO2 ανά αυτοκίνητο έως το 2025, η εταιρεία έχει επινοήσει ορισμένες ιδέες. Ο στόχος που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως για τη δημιουργία 50% των παγκόσμιων πωλήσεων από πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2025 είναι ένας σημαντικός παράγοντας, ο οποίος θα είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση κατά 50% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην εξαγωγή ανά αυτοκίνητο μεταξύ 2018 και 2025.

Άλλες βραχυπρόθεσμες φιλοδοξίες είναι η μείωση κατά 25% των εκπομπών CO2 σε σχέση με την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού έως το 2025, είναι το 25% των ανακυκλωμένων πλαστικών σε νέα αυτοκίνητα της Volvo έως το 2025 και η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 25% συνολικών λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής και της μεταφοράς.

Η Volvo Cars ήταν ο πρώτος συμβατικός κατασκευαστής αυτοκινήτων που δεσμεύτηκε για την εξ ολοκλήρου ηλεκτροδότηση και τη σταδιακή κατάργηση των αυτοκινήτων που τροφοδοτούνται μόνο από κινητήρα εσωτερικής καύσης. Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Volvo θα είναι το XC40 Recharge. Η ονομασία Recharge θα είναι το γενικό όνομα για όλα τα ηλεκτρικά Volvo με ένα πλήρως ηλεκτρικό και plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης. Η γραμμή αυτοκινήτου Recharge έχει ως στόχο να ενισχύσει περαιτέρω τις πωλήσεις των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων της Volvo Cars και να ενθαρρύνει τους plug-in υβριδικούς οδηγούς μέσω κινήτρων για τη χρήση του Pure mode όσο το δυνατόν περισσότερο.