Rally Σουηδίας – 3η μέρα: Μπροστά ο Tanak, όλα ρευστά

Η μάχη στην κορυφαία τετράδα συνεχίστηκε και διατηρήθηκε για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. H 13η ειδική, η Floda 2, αποτέλεσε κομβικό σημείο. Ο Kalle Rovanpera είχε τετακέ, αλλά κατάφερε να συνεχίσει άμεσα, χάνοντας τον λιγότερο δυνατό χρόνο. Ο Esapekka Lappi δεν ήταν τόσο τυχερός, κολλώντας στο χιόνι. Έχασε έτσι περίπου επτά λεπτά και όποια πιθανότητα για το βάθρο. Ο Φινλανδός είχε αστοχία στο μπροστινό δεξί ελαστικό, το οποίο ξαφνικά έχασε όλο το πέλμα του και έτσι κατέληξε εκτός δρόμου.

Οι δύο τελευταίες ειδικές της ημέρας διεξήχθησαν την νύχτα, με τον Ott Tanak να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός. Παρα το ότι και εκείνος ήρθε αντιμέτωπος με αστοχία στα ελαστικά του, κατάφερε να επανακαταλάβει την πρωτοπορία του αγώνα. Ο Εσθονός ήταν φανερά ενοχλημένος από την αστοχία, δηλώνοντας “Ask (the) Pirelli guys, fucking hell…” στο τέλος της 14ης. Ο Craig Breen βρέθηκε δεύτερος, στο +8.6 από τον οδηγό της M-Sport, όντας ένας από τους τρεις οδηγούς που είδε ένα από τα Pirelli του να διαλύονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο Rovanpera έχασε χρόνο και έτσι ο έκλεισε την ημέρα στο +27.5 από την πρωτοπορία του Rally Σουηδίας, τέταρτος. Ο Neuville είχε εξαιρετικό ρυθμό και κατάφερε να περάσει έτσι και τον Elfyn Evans και τον Rovanpera, μπαίνοντας στις θέσεις του βάθρου. Στην έκτη θέση βρέθηκε ο Pierre-Louis Loubet, ο οποίος συνέχισε στον δικό του ρυθμό.

O Lappi βρέθηκε 7:26.4 πίσω από τον Tanak στην γενικής κατάταξη, με τους Lorenzo Bertelli και Takamoto Katsuta ακόμα πιο πίσω. Ο Ιάπωνας επανεκκίνησε σήμερα μετά την χθεσινή του εγκατάλειψη.

Πηγή:totalracing.gr