Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil Ράλι Φοινικούδων – 2ος Γύρος: Επιβλητική νίκη του Αλέξανδρου Τσουλόφτα στο Ράλι Φοινικούδων

Το Σαββατοκύριακο 18-19 Ιουλίου διεξήχθη ο δεύτερος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι PsaltisAutoparts & ENEOS Motor Oil 2020, με διοργανωτή το Σύνδεσμο Αυτοκινήτου Λάρνακας. O αγώνας τελούσε υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και τα 35 πληρώματα που δήλωσαν συμμετοχή είχαν να αντιμετωπίσουν οκτώ ειδικές διαδρομές, δύο επαναλαμβανόμενες το Σάββατο και δυο επαναλαμβανόμενες την Κυριακή.

Οι φίλοι του αθλήματος που βρέθηκαν στις ειδικές παρακολούθησε δυνατές μάχες σε όλες τις κατηγορίες. Αναμφίβολα αυτή που ξεχώρισε και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι και το τέλος ήταν η μονομαχία των δυο Volkswagen Polo GTI R5 των Τσουλόφτα-Ηλία και Γαλαταριώτη-Ιωάννου. Τα δυο πληρώματα χάρισαν άπλετο θέαμα στους φιλάθλους μέχρι και την τελευταία ειδική διαδρομή.

Ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας, παρά την αποχή του από τους αγώνες για ένα ολόκληρο χρόνο επέστρεψε δριμύτερος. Δεν πήρε μόνο την πρώτη θέση γενικής αλλά κέρδισε και τις οκτώ ειδικές διαδρομές του αγώνα. Οι Γαλαταριώτης και Ιωάννου έμειναν στη δεύτερη θέση παρά το ότι δεν τα παράτησαν σε κανένα σημείο του αγώνα και συνεχίζουν να κρατούν την πρώτη θέση στη βαθμολογία. Μεγάλη επιτυχία θεωρείται η τρίτη θέση που πέτυχαν οι Δημοσθένους-Παύλου με το Mitsubishi Lancer Evo IX. Τερμάτισαν μόλις ένα δευτερόλεπτο μπροστά από τους Γιάγκου και Κυριάκου με το Hyundai i20 R5 παρά το ότι τη δεύτερη μέρα πίεσαν ασφυκτικά για την τελευταία θέση του βάθρου. Το αποτέλεσμα όμως δεν το αποδέχθηκαν καθώς θεωρούν ότι υπήρξε λάθος στους χρόνους και έτσι προχώρησαν σε ένσταση κατά του αποτελέσματος. Οι περσινοί πρωταθλητές Παντελή-Χριστοδούλου με Mitsubishi Lancer Evo X ολοκλήρωσαν στην πέμπτη θέση, με τους Ζήνωνος-Χριστοφή με Citroen DS3 R5 να συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα.

Μάχες είχαμε και στη δικίνητη κατηγορία με τους Τελεβάντο και Σταύρου με το Peugeot 208 να φεύγουν νικητές από την Λάρνακα. Προηγήθηκε μια τριπλή μονομαχία με τους Μανώλη-Ευριπίδου (Honda Civic) και Παντελή-Θεοφάνους (Ford Fiesta) όπου όλοι τέθηκαν επικεφαλής σε κάποιο στάδιο του αγώνα.

Από τα 35 πληρώματα που πήραν εκκίνηση το Σάββατο κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον αγώνα τα 22. Ο επόμενος αγώνας για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil 2020 είναι προγραμματισμένος για το διήμερο 12-13 Σεπτεμβρίου και θα διεξαχθεί στη Λεμεσό.