Θετικά τα πρώτα δείγματα γραφής για το πλήρωμα της i-race!

Νέο ξεκίνημα, νέοι στόχοι για την irace στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ! Με πλήρωμα τους Γιώργο Κεχαγιά-Μάριο Τσαούσογλου, η ομάδα συμμετείχε στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, στο Ράλλυ Start Line, σε μια αναμέτρηση με έντονο συναγωνισμό και 5 κορυφαία αυτοκίνητα προδιαγραφών R5! Ένα εξ αυτών ήταν και το ολοκαίνουργιο Skoda Fabia R5 που οδήγησε ο περσινός πρωταθλητής Ελλάδος, ένα αγωνιστικό που αποκτήθηκε από την irace στις αρχές της χρονιάς και με το οποίο ο 34χρονος οδηγός θα αγωνιστεί σε όλα τα χωμάτινα ράλλυ της σεζόν! Υποστηρικτής της προσπάθειας είναι η εταιρεία on sale.

Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος περιελάμβανε πέντε ειδικές διαδρομές και 63 αγωνιστικά χιλιόμετρα, τα μισά σχεδόν εκ των οποίων διεξάγονταν μετά τη δύση του ηλίου, με το πλήρωμα της ομάδας να έχει ως στόχο να προσαρμοστεί στο νέο του «γραφείο», στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση με το αυτοκίνητο. Ο χρόνος των Κεχαγιά-Τσαούσογλου στην εναρκτήρια ειδική ήταν αρκετά ενθαρρυντικός, λαμβάνοντας υπόψη τη δυναμικότητα των αντιπάλων τους! Η δεύτερη θέση γενικής και τα μόλις πέντε δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή ξεπέρασαν τις προσδοκίες της ομάδας.

Η συνέχεια δόθηκε στην ειδική «Πίσια», με το πλήρωμα να βρίσκει έναν αρκετά γρήγορο ρυθμό με το ξεκίνημα. Ο κάτοχος του τίτλου πίεσε περισσότερο και κινήθηκε πιο επιθετικά σε σχέση με την πρώτη διαδρομή! Ωστόσο, ένα πρόβλημα στην αντλία βενζίνης υψηλής πίεσης στα μέσα της διαδρομής, «έκοψε» τη φόρα του πληρώματος, αναγκάζοντάς το σε πρόωρη εγκατάλειψη. Το πρόβλημα αυτό δεν επέτρεψε στο πλήρωμα να δει την καρό σημαία του τερματισμού και κυρίως να εξοικειωθεί ακόμη περισσότερο με το αυτοκίνητο. Ο περσινός πρωταθλητής που είχε δίπλα του τον έμπειρο και με πολλές παραστάσεις από αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος, Μάριο Τσαούσογλου, έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση του Skoda Fabia R5, ενός αυτοκινήτου σαφώς ταχύτερου από  ότι έχει οδηγήσει μέχρι σήμερα στους αγώνες ράλλυ και εμφανίζεται αισιόδοξος για τη συνέχεια.

Παρά την εγκατάλειψη, η irace δεν χάνει τον ενθουσιασμό της, δηλώνει έτοιμη και  ανυπομονεί για το επόμενο ραντεβού του πρωταθλήματος, που θα δοθεί στη Λαμία στις 20 Σεπτεμβρίου!