Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil Ράλι Αφροδίτης – 7ος Γύρος: Κρίθηκε ο τίτλος στο φινάλε του πρωταθλήματος ράλι Psaltis / ENEOS

Το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Δεκεμβρίου διεξήχθη ο τελευταίος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil. To 43o Ράλι Αφροδίτης διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Αυτοκινήτου Πάφου υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Στον αγώνα της Πάφου τον τίτλο διεκδικούσαν οι Γαλαταριώτης, Γιάγκου και Παντελή με τον Τσουλόφτα να είναι εκτός διεκδίκησης, με τη συμμετοχή του να είχε ρόλο ρυθμιστή αφού ήταν ένα από τα φαβορί για τη νίκη.

Η πρώτη μέρα ολοκληρώθηκε με την καθολική υπεροχή των Τσουλόφτα-Ηλία, οι οποίοι απέκτησαν ένα σαφές προβάδισμα νίκης. Οι Γαλαταριώτης-Ιωάννου, έκαναν αγώνα τακτικής αφού απώτερος στόχος τους ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αντίθετα οι Παντελή-Χριστοδούλου και Γιάγκου-Κυριάκου έδωσαν εξαιρετικές μάχες για τη θέση στο βάθρο.

Την Κυριακή ο αγώνας συνεχίστηκε όπως τέλειωσε το Σάββατο. Οι Αλέξανδρος Τσουλόφτας και Στέλιος Ηλία κέρδισαν τις επτά από τις οκτώ ειδικές διαδρομές του αγώνα (η τελευταία διακόπηκε) και έφτασαν σε μια πανάξια νίκη χωρίς καμία αμφισβήτηση. Στη δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Σίμος Γαλαταριώτης Αντώνης Ιωάννου οι οποίοι δεν κυνήγησαν την νίκη καθώς οδήγησαν με σωστή τακτική και δεν ρίσκαραν σε κανένα σημείο του αγώνα. Έκτισαν μια διαφορά ασφαλείας από τους υπόλοιπους  διεκδικητές του τίτλου, και με το αποτέλεσμα αυτό, κατάκτησαν το τρίτο πρωτάθλημα στην καριέρα τους.

Οι Πέτρος Παντελή και Κύπρος Χριστοδούλου ήταν το πλήρωμα που κατέκτησε την τρίτη θέση στο βάθρο και με το αποτέλεσμα αυτό στέφθηκαν δευτεραθλητές. Αντίθετα οι Παναγιώτης Γιάγκου και Παναγιώτης Κυριάκου στάθηκαν άτυχοι αφού ένα τετακε και ένα μηχανικό πρόβλημα δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάτι καλύτερο. Με το αποτέλεσμα αυτό κατάκτησαν την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα.

Στην πέμπτη θέση γενικής και πρώτοι στην κατηγορία RC2 ολοκλήρωσαν οι Χριστοδούλου-Ξενοφώντος οι οποίοι ήθελαν ένα τερματισμό για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα στην κατηγορία. Στην 6η θέση γενικής και πρώτοι στην κατηγορία RCS2 οι Πενταράς-Γεωργίου ενώ στην 7η γενικής και 2οι στην RCS2 τερμάτισαν οι Ορφανού-Φιλιππίδη. Στην 8η θέση γενικής βρίσκουμε τους Έλληνα-Μιχαήλ οι οποίοι με αυτό το αποτέλεσμα κατέκτησαν και το πρωτάθλημα της κατηγορίας τους.

Ένατοι γενικής και πρώτοι στην δικήνητη κατηγορία τερμάτισαν οι Τανούσης-Χριστοδούλου, οι οποίοι εγκατέλειψαν την πρώτη μέρα λόγω μηχανικού προβλήματος αλλά επέστρεψαν τη δεύτερη υπό το καθεστώς Rally2. Στο επόμενο σκαλοπάτι συναντούμε το πρώτο μεικτό πλήρωμα των Νίκο και Μιλτιάδη Μιλτιάδους (πατέρας-γιός), με τους Μιχαηλίδη-Λαό στην 11η θέση γενικής και 2ους στην μικτή κατηγορία.

Ο αγώνας όπως και το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι ήταν μια χορηγία της εταιρίας Ψάλτης Ανταλλακτικά και των λιπαντικών ENEOS.