Ο Latvala ο νέος επικεφαλής της Toyota WRC

Ο πρώην δευτεραθλητής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι WRC, Jari-Matti Latvala, ανέλαβε επικεφαλής της ομάδας της Toyota Gazoo Racing, καθώς η ομάδα παρουσίασε την αγωνιστική της ομάδα για το 2021.

Με τον Tommi Makinen να μετατίθεται απο επικεφαλής της ομάδας το τέλος του 2020 σε σύμβουλο μηχανοκίνητου αθλητισμού της Toyota, ο Latvala θα αναλάβει τον ρόλο του επικεφαλής της ομάδας, έχοντας επιλεγεί από τον πρόεδρο της Toyota Akio Toyoda.

Ο Latvala θα “φέρει την προοπτική του οδηγού” στην ομάδα διαχείρισης Yuichiro Haruna, του αθλητικού διευθυντή Kaj Lindstrom και του τεχνικού διευθυντή Tom Fowler.

Η Toyota επιβεβαίωσε επίσης ότι τα πληρώματα παραμένουν τα ίδια με την περσινή χρονιά με τον επτά φορές του πρωταθλητή WRC Sebastien Ogier, τον δευτεραθλητή Elfyn Evans  και το ανερχόμενο αστέρι Kalle Rovanpera, ενώ ο Takamoto Katsuta θα βρεθεί στο τιμόνι του τέταρτου εργοστασιακού Yaris WRC.

Τον περασμένο μήνα, ο Ogier είπε ότι είχε καθυστερήσει τα πλάνα του για απόσυρση απο το WRC για να παραμείνει στη Toyota τουλάχιστον για το 2021.

Ο Latvala ήταν δευτεραθλητής στο WRC το 2010, το 2014 και το 2015, εντάχθηκε στην Toyota το 2017 ως ένας από τους οδηγούς της κατά την επιστροφή της στο πρωτάθλημα έχοντας ένα εκπληκτικό ξεκίνημα, όπου τερμάτισε δεύτερος στο ντεμπούτο τους στο Monte Carlo, κερδίζοντας τον δεύτερο γύρο στη Σουηδία.

Ο 35χρονος Φινλανδός αποσύρθηκε απο την πλήρη παρουσία του στο WRC τη φετινή χρόνιά, αλλά ενήργησε ως πρεσβευτής της ομάδας φέτος απολαμβάνοντας τον νέο του ρόλο.

“Είναι πραγματικά τιμή μου που παίρνω αυτήν τη θέση στην την ομάδα και στην εμπιστοσύνη που μου έδειξε ο Akio Toyoda”, δήλωσε ο Latvala. “Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που συνεχίζω τη δουλειά που ξεκίνησε μαζί με τον Tommi, έχοντας αρχίσει μέρος αυτής της ομάδας ως οδηγός.

Τώρα, ως επικεφαλής της ομάδας, πρέπει να δω τη μεγαλύτερη εικόνα: Πρέπει να παρακινήσω όλους τους συμμετέχοντες να συνεργαστούν για να επιτύχουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Είναι μια νέα πρόκληση και είμαι έτοιμος για αυτό.

Ο Tommi έκανε μια φανταστική δουλειά με την ομάδα, την ανέβασε από το μηδέν φέρνοντας την επιτυχία που έχει. Υπάρχει πάντα περιθώριο βελτίωσης και θέλω να χρησιμοποιήσω όσα έχω μάθει όλα αυτά τα χρόνια ως οδηγός και να συνεργαστώ με τους επικεφαλής των ομάδων για να κάνουν αυτήν την ομάδα όσο το δυνατόν πιο επιτυχημένη.

Η σεζόν του 2021 είναι πολύ κοντά, αλλά ολόκληρο το πακέτο υπάρχει ήδη μέσα στην ομάδα, με ένα αποδεδειγμένο αυτοκίνητο και την ίδια ισχυρή ομάδα οδηγών και όλοι γνωρίζουν τι πρέπει να γίνει για να προετοιμαστούμε για το Ράλι Monte Carlo τον Ιανουάριο.”