Pikes Peak: Ο Romain Dumas έκανε θρύψαλα το ρεκόρ του Loeb

Η Volkswagen με οδηγό τον Romain Dumas έγραψε ιστορία στη θρυλική ανάβαση στο Pikes Peak, καθώς χθες με το ηλεκτρικό I.DR Pikes Peak διέλυσε το ρεκόρ που κατείχε ο Sebastien Loebαπό το 2013 κατά 16 δευτερόλεπτα.

Πλέον ο Dumasείναι ο άνθρωπος που κατέχει τον απόλυτο χρόνο, ο οποίος είναι 7λεπτα 57.148δευτ. και συγκαταλέγετε ανάμεσα σε μεγάλα ονόματα όπως αυτά των Loeb, Walter Röhrl, Michele Mouton, Stig Blomqvist, Nobuhiro Tajima, Rod Millenκαι τον υιό του Rhys.

Το VWI.D. R, που πλέον είναι το ταχύτερο τετράτροχο ανεξαρτήτως κατηγορίας στο Pikes Peak είναι, ως γνωστόν, ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο, το οποίο η γερμανική εταιρεία κατασκεύασε αποκλειστικά για τον συγκεκριμένο αγώνα. Η ισχύς των μονάδων κίνησης ανέρχεται συνολικά στους 680 ίππους και η ροπή στα 650 Nm. Αν τα νούμερα αυτά δεν σας εντυπωσιάζουν, σημειώστε πως το συνολικό βάρος της κατασκευής δεν υπερβαίνει τα μόλις 1.100 κιλά εξασφαλίζοντας επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 2,25 δλ., επίδοση καλύτερη και από εκείνη των μονοθεσίων της F1.