Paphos Auto/Rally Sprint 2017: Preview

Στην Πάφο ολοκληρώνετε το παγκύπριο πρωτάθλημα αγώνων ταχύτητας την ερχόμενη Κυριακή 12 Νοεμβρίου. Με τον τίτλο να έχει ήδη κριθεί το ενδιαφέρων περιορίζετε στη δικήνητη κατηγορία όπου έχουν μείνει δυο οδηγοί στη διεκδίκηση του τίτλου και όλα θα κριθούν στον τελευταίο αγώνα.

Η διαδρομή είναι χωμάτινης επιφάνειας μήκους 2.2km και ο αγώνας αναμένετε να ξεκινήσει στις 9:30 το πρωί με την δοκιμαστική διαδρομή και ακολούθως με τις δυο χρονομετρημένες διαδρομές.

Συνολικά 19 οδηγοί δήλωσαν συμμετοχή μεταξύ αυτών και ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Πέτρος Πέτρου, όπως επίσης και ο νικητής του περσινού αγώνα Ιάκωβος Πενταράς. Μαζί με τους προαναφερθέντες οι Πιερή Δημήτρης, Μάριος Παναγιώτου και Pepsis συνθέτουν μια αμφίρροπη πεντάδα στην οποία δεν χωράνε προγνωστικά.

Το μεγάλο ενδιαφέρων όμως εστιάζετε στη δικηνητη κατηγορία, εκεί όπου εκκρεμεί ο φετινός πρωταθλητής. Η αντεπίθεση του Γιώργου Ασπρή τους δυο τελευταίους αγώνες τον έφερε επικεφαλή στη βαθμολογία με 90 βαθμούς έναντι 89 του Σωκράτη Παπαναστασίου, ο οποίος δεν τα πήγε καθόλου καλά στον αγώνα της Λεμεσού με αποτέλεσμα να οπισθοχωρήσει δεύτερος μετά το τέλος του αγώνα.

Με αυτά τα δεδομένα, πλεονέκτημα για το πρωτάθλημα έχει ο Γιώργος Ασπρής ο οποίος βολεύετε και με τη δεύτερη θέση, νοουμένου ότι νικητής θα είναι ο Παπαναστασίου. Σε περίπτωση που κερδίσει ή τερματίσει μπροστά από τον Παπαναστασίου είναι και πάλι πρωταθλητής στην κατηγορία. Τη νίκη για να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά, θα διεκδικήσει και ο Μιχάλης Σοφοκλέους ο οποίος είναι τρίτος στη βαθμολογία.

Ο αγώνας φέτος έχει μεταφερθεί από το βουνό στην πεδιάδα και πιο συγκεκριμένα σε καινούργια διαδρομή η οποία είναι δίπλα από τη θάλασσα και είναι πολύ θεαματική. Για τους φίλους του σπορ οι οποίοι θα παρακολουθήσουν τον αγώνα η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη.

Ερχόμενοι από Λεμεσό ή Πάφο βγείτε από την έξοδο για Τίμη. Στο τέρμα του δρόμου στρίψε αριστερά και προχωρήστε ευθεία όπου θα περάσετε πάνω από τον αυτοκινητόδρομο. Προχωρήστε μετά την αερογέφυρα για 300m όπου θα δείτε στα αριστερά σας πρατήριο βενζίνης ΕΚΟ. Μόλις το περάσετε στρίψτε δεξιά για Μαντριά και από εκεί ακολουθήστε τις πινακίδες της οργάνωσης για να πάτε στο χώρο του αγώνα.  

Paphos Auto Rally Sprint 2017

Η προϊστορία του αγώνα δείχνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια τέσσερις διαφορετικούς νικητές. Το 2013 οι οδηγοί που διεκδίκησαν μέχρι τέλους το πρωτάθλημα ήταν οι Chips Junior και Πρόδρομος Προδρόμου. Ο τελευταίος κέρδισε τον αγώνα της Πάφου όμως πρωταθλητής στο τέλος της χρονιάς αναδείχθηκε ο Chips Junior.

Το 2014 ο Παρασκευάς Παρασκευά συμμετείχε σε μόνο δυο αγώνες και ένας εξ αυτών ήταν στην Πάφο όπου κατάφερε να κερδίσει. Για την ιστορία πρωταθλητής εκείνη τη χρονιά ήταν ο Μάριος Παναγιώτου.

Με τρείς συνεχόμενες νίκες ξεκίνησε το 2015 ο Χρίστος Δημοσθένους και μια από αυτές ήταν και στον αγώνα της Πάφου. Μέχρι το τέλος της χρονιάς κέρδισε ακόμα ένα αγώνα όπου παράλληλα στεύθηκε και πρωταθλητής.

Τέλος την περσινή χρονιά ο τίτλος είχε κριθεί πριν από τον αγώνα της Πάφου υπέρ του Chips Junior και η μη συμμετοχή του πρωταθλητή έδωσε την ευκαιρία στον Ιάκωβο Πενταρά να πάρει τη νίκη, με τον Μάριο Παναγιώτου να τερματίζει δεύτερος και τον Νίκο Θωμά τρίτος.

Paphos Auto Rally Sprint 2017