Ντεμπούτο για το Citroen C3 R5 στο RALLYE DU VAR

Μετά απο ένα εντατικό πρόγραμμα δοκιμαστικών το καινούργιο Citroen C3 R5 είναι έτοιμο για τον πρώτο του αγώνα ο οποίος θα είναι το RALLYE DU VAR, το οποίο θα διεξαχθεί απο τις 23 μέχρι τις 26 Νοεμβρίου. Οδηγός του νέου αγωνιστικού θα είναι ο Yoann Bonato ο οποίος κέρδισε το φετινό πρωτάθλημα ράλι στην Γαλλία οδηγώντας ένα Citroen DS3 R5.
Από τις αρχές Σεπτεμβρίου το Citroen C3 R5 πέρασε από αρκετά δοκιμαστικά σε χωμάτινο και ασφάλτινο οδόστρωμα. Οι οδηγοί που δοκίμασαν το πρωτότυπο αυτοκίνητο είναι οι Stephane Lefebvre, Craig Breen και Yoann Bonato οι οποίοι συμπλήρωσαν πέραν των 4000 αγωνιστικών χιλιομέτρων, μένοντας απόλυτα ικανοποιημένοι από την απόδοση του αγωνιστικού. Οι πωλήσεις του νέου Citroen C3 R5 θα ξεκινήσουν στο πρώτο μισό του 2018.
Τα αποκαλυπτήρια του καινούργιου αυτοκινήτου θα γίνουν στο RALLYE DU VAR αργότερα αυτό τον μήνα και θα είναι ο πλοηγός του αγώνα έχοντας το 0 στις πόρτες. Σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς θα τρέξει μόλις ομολογκαριστεί από την FIA.
Οδηγός του Citroen C3 R5 θα είναι όπως προαναφέραμε ο Yoann Bonato ο οποίος είναι ο φετινός πρωταθλητής Γαλλίας, έχοντας κερδίσει τους αγώνες σε Limousin, Rouenque, Mont-Blanc και Coeur. Χωρίς πλέον να έχουν πίεση ο Bonato και ο συνοδηγός του Benjamin Bouloud θα μπορέσουν να γιορτάσουν τον τίτλο τους, δίνοντας παράλληλα πολύτιμες πληροφορίες στους μηχανικούς της Citroen, καθώς το C3 R5 θα διέλθει από διαφορετικά είδη δρόμων και έτσι θα μπορέσουν να αξιολογήσουν καλύτερα τη λειτουργία του αγωνιστικού.