Palm trees rally 2017: Ο Γαλαταριώτης οδηγεί τον αγώνα

Μάχες, έντονες συγκινήσεις, εναλλαγές στη γενική κατάταξη και αποχωρήσεις ήταν στο μενού της πρώτης μέρας του palm trees rally. Η ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους βρίσκει στην πρώτη θέση τους Γαλαταριώτη-Ιωάννου με το καινούργιο Skoda Fabia R5. Παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα, στη συνέχεια ανέβασαν ρυθμούς καταφέρνοντας να κερδίσουν τις πέντε από τις πέντε ειδικές της πρώτης μέρας και να αποκτήσουν πλεονέκτημα πέραν 42 δευτερολέπτων από τους δεύτερους Δημοσθένους-Λαό.

Το πλήρωμα του EVO10 R4, κινήθηκε ταχύτατα και σημειώνοντας ανταγωνιστικούς χρόνους κατάφερε να κερδίσει την τελευταία ειδική τα μέρας και να περάσει δεύτερο στη γενική κατάταξη, εκμεταλλευόμενο και την εγκατάλειψη των Τσουλόφτα-Χρυσοστόμου.

Στην τρίτη θέση είναι οι Πολυκάρπου-Winter με το EVO9. Η σταθερή τους απόδοση, τους ανταμείβει μέχρι στιγμής με την τρίτη θέση του βάθρου. Είναι πέραν του ενός λεπτού μακριά από τη δεύτερη θέση και αύριο  δεν θα ρισκάρουν να κερδίσουν κάτι περισσότερο.

Οι Παντελή-Χριστοδούλου επίσης με EVO9 είναι τέταρτοι και έχουν κατά νου τους Ποσείδια-Έρικσον (EVO10), οι οποίοι ακολουθούν στην πέμπτη θέση με 24 δευτερόλεπτα διαφορά. Την πρώτη εξάδα συμπληρώνουν οι Κυριάκου-Αριστείδου με το Subaru Impreza R4. Το πλήρωμα δεν απειλεί και δεν απειλείτε και έτσι αύριο μπορεί να κινηθεί άνετα στις τέσσερις ειδικές που περιλαμβάνει η μέρα.

 

Ωραίες ήταν οι μάχες στη δικήνητη κατηγορία με τους Παναγιώτη και Αντρέα Ξενοφώντος να είναι το πρώτο βιολί. Με το πέρας της πρώτης ειδικής ήταν δεύτεροι πίσω από τους Μανώλη-Χρυσοστόμου, μένοντας εκεί μέχρι και την πέμπτη ειδική. Κατάφεραν να ανέβουν πρώτοι στην τελευταία ειδική της μέρας, μετά και την αποχώρηση των Μανούρη-Λαού.

Στη δεύτερη θέση είναι οι Παντελή-Νικολαΐδης και ακολουθεί το ζεύγος Γερολέμου με το Suzuki SWIFT στην τρίτη θέση. Πίσω τους είναι οι Ταννούσης-Χριστοδούλου οι οποίοι αθόρυβα και εκμεταλλευόμενοι τις εγκαταλείψεις πλασαρίστηκαν τέταροι με το Toyota Yaris. Στην πέμπτη θέση βρίσκονται οι Dimi-Maria Morozova και έκτοι είναι οι Φανή-Φιληππίδης.

Οι Τσουλοφτας-Χρυσοστόμου οι οποίοι ήταν εκ των φαβορί για τη νίκη, ξεκίνησαν ορεξάτα τον αγώνα κερδίζοντας μάλιστα και την πρώτη ειδική. Στη συνέχεια όμως η τύχη τους γύρισε την πλάτη, καθώς στην δεύτερη ειδική άνοιξε το καπό του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να χάσουν πολύτιμα δευτερόλεπτα. Δεν έφτανε μόνο αυτό,  αφού στο δεύτερο πέρασμα από την ειδική Τσέρι-Άλιον κτύπησαν το μπροστινό μέρος του Citroen DS3 με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από τον αγώνα.

Τον αγώνα εγκατέλειψαν επίσης και οι Χειλιμίντρης-Κυριάκου, Αντωνίου-Πιερής, Μανώλη-Χρυσοστόμου, Υπερμάχου-Καραντώνης, Τρικωμίτης-Νικολάου, Γιάννος και Χαράλαμπος Ιωάννου και οι Οδυσσέως-Νέστωρος.

Ο αγώνας συνεχίζετε και ολοκληρώνετε αύριο με τέσσερις ειδικές διαδρομές οι οποίες θα διεξαχθούν στην επαρχία Λάρνακας. Ο τερματισμός θα γίνει στο παραλιακό μέτωπο των φοινικούδων γύρο στις 14:15.

Itinerary Palm Trees Rally 2017 Leg2

Στάθης Ευσταθίου

Φωτογραφίες: Στάθης Ευσταθίου Μιχάλης Κοντογιώργης Κούλλης Κυριάκου