Ανασκόπηση πρωταθλήματος MotoGp 2017 – 13ος γύρος : Όλα ανοικτά για το φετινό τίτλο

,

Τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει μετά από 13 γύρους στο φετινό πρωτάθλημα του MotoGP. Δύο αναβάτες οδηγούν την κούρσα με ίδιους βαθμούς ενώ άλλοι τρεις του ακολουθούν έχοντας ελπίδες για το φετινό τίτλο.  Μετά που τιμήθηκε ως Rookie of the Year πέρυσι, ο αναβάτης της Monster Energy Maverick Vinales καβάλα σε μια Yamaha άνοιξε τον φετινό χορό των δυο τροχών φέτος με προσωπικά ρεκόρ, μιας και στο Κατάρ κατάφερε να πάρει την Pole Position αλλά και την νίκη στον πρώτο του αγώνα με την νέα του ομάδα (Yamaha) αλλά και την νίκη στην Αργεντινή. Στις Ηνωμένες Πολιτείες ωστόσο ήρθε η απάντηση από τον άλλο μεγάλο νεαρό αναβάτη, τον Marc Marquez, που κατάφερε να κυριαρχήσει με την Honda του κλείνοντας για πρώτη φορά φέτος την μαγική τριπλέτα της pole, ταχύτερου γύρου και νίκης. Κάτι που επανέλαβε ο άλλος αναβάτης της Honda στον αμέσως επόμενο αγώνα που ήταν και ο αγώνας της πατρίδας του. Ο Dani Pedrosa  έφερε έτσι στα ίσα τις νίκες των δυο Ιαπωνικών ομάδων, Honda και Yamaha.

,

Στην Γαλλία ο Vinales επέστρεψε στις νίκες.  Κάπου εδώ μίλησε και Andrea Dovizioso. Ο Ιταλός, επί ιταλικού εδάφους, έγινε ο πρώτος αναβάτης που πατάει στο βάθρο με μία Ducati μετά από 7 ολόκληρα χρόνια. Τα ρεκόρ και οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν και στον αγώνα της Καταλονίας όπου ο Dovizioso πήρε ακόμη μια σπουδαία νίκη. Στον επόμενο σταθμό του θεσμού, ήταν η σειρά του «Γιατρού» να κερδίσει στην Ολλανδία όπου ο Vinales εγκατέλειψε μετά από ατύχημα ενώ ο Rossi τερμάτισε μόλις 63 χιλιοστά μπροστά από τον δεύτερο Petrucci. Στους δυο επόμενους αγώνες κυριάρχησε ο Marc Marquez και η Honda σε Γερμανία και Τσεχία με άμεση απάντηση με δυο συνεχόμενες νίκες του Dovizioso σε Αυστρία και Μεγάλη Βρετανία. Σημειώστε πως ο Rossi, σε αγώνα Motorcross έσπασε το δεξί το πόδι, αλλά τρεις εβδομάδες αργότερα υποσχέθηκε πως θα έτρεχε στην Ισπανία, ακόμη και τραυματίας.

Στον αγώνα του Σαν Μαρίνο ο Vinales κατέκτησε την Pole Position ωστόσο ο αγώνας άνηκε στον Marquez που έγραψε και τον ταχύτερο γύρο στον δρόμο του προς την καρό σημαία. Η εκπληκτική χρονιά αυτή έχει ακόμη πέντε αγώνες, δύο στην Ισπανία και τρεις εκτός Ευρώπης (Ιαπωνία, Αυστραλία και Μαλαισία). Στη βαθμολογία οι Marquez και Dovizioso είναι ισόβαθμοι στην κορυφή του πρωταθλήματος με 199 βαθμούς ενώ με 183 τους ακολουθεί ο Vibnales. O Rossi, παρά τα προβλήματα του, τους ακολουθεί με 157 βαθμούς έναντι 150 του Petroza.

 

Moto GP 2017

Βαθμολογία 13ος γύρος

1 Marc Marquez         199
2
Andrea Dovizioso  199
3
Maverick Vinales    183
4
Valentino Rossi     157
5
Dani Pedrosa          150
6
Johann Zarco         110
7
Danilo Petrucci      95
8
Cal Crutchlow        92
9
Jorge Lorenzo       90
10
Jonas Folger        84