Palisade: Η νέα ναυαρχία της Hyundai

Hyundai Palisade:

Το Palisade είναι η νέα ναυαρχίδα στην κατηγορία του για τη Hyundai και φυσικά το μεγαλύτερο crossover της μάρκας από τότε που καταργήθηκε από τη γκάμα το Veracruz το 2013. Μοντέλο που μεγαλούργησε στις ΗΠΑ και φυσικά, λόγο μεγέθους, δεν το είδαμε στην Κύπρο.

Ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου έγινε υπό την καθοδήγηση του Sang Yup Lee, αντιπρόεδρου σχεδιασμού της Hyundai Motor, και όπως δήλωσε ο ίδιος, τόσο ο εξωτερικός όσο και ο εσωτερικός σχεδιασμός του Palisade… «αντικατοπτρίζουν ξεκάθαρα τη μοναδική ταυτότητά του με την κορυφαία οδική παρουσία. Μια ξεχωριστή και τολμηρή παρουσία».

Το μοντέλο ενισχύει την προσπάθεια της Hyundai να επαναπροσδιορίσει την παρουσία της στην πιο σημαντική κατηγορία της αγοράς, αυτής των SUV/crossover. Η μεγάλη αλλαγή της κορεάτικης φίρμας ξεκίνησε με το Kona, το πρώτο κόμπακτ SUV» της φίρμας, ενώ ταυτόχρονα παρουσίασε πρόσφατα και το επανασχεδιασμένο Santa Fe. Το Palisade, είναι μακρύτερο, πιο φαρδύ και πιο ψηλό από το απερχόμενο Santa Fe XL και στοχεύει πρότιστα στην αμερικανική αγορά όπου τα SUV/crossover να αντιπροσωπεύουν το 45% των πωλήσεων των ΗΠΑ.

Το όνομα «Palisade» αποτελεί τοπογραφική αναφορά για ένα σύμπλεγμα παραθαλάσσιων απότομων βράχων, λέει η Hyundai.

Το Palisade, το οποίο βασίζεται σε ένα νέο πλαίσιο της Hyundai, κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Ulsan, στη Ν. Κορέα και κάτω από το καπό βρίσκεται ένας 3,8λιτρος κινητήρας V6 που λειτουργεί στο κύκλο Atkinson, άμεσου ψεκασμού, που αποδίδει 295 PS στις 6.000 rpm. Συνδυάζεται με ένα 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και διαθέτει τόσο δικίνητη όσο και τετρακίνητη έκδοση.

Συνεργασία: https://autokinito.com.cy