ΟΦΑ Auto Sprint 2019: Preview

Την Κυριακή 14 Απριλίου διεξάγετε στην περιοχή Κόσιης ο τρίτος αγώνας του Παγκυπρίου πρωταθλήματος αγώνων ταχύτητας, με διοργανωτή τον Όμιλο Φίλων Αυτοκινήτου.


Συνολικά 23 οδηγοί δήλωσαν συμμετοχή και οι μεταξύ τους μάχες θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί αρχικά με την αναγνωριστική διαδρομή και ακολούθως με μια δοκιμαστική και δυο χρονομετρημένες διαδρομές.


Οι πολύ μικρές διαφορές μεταξύ των τριών πρώτων οδηγών, προμηνύουν δυνατές μάχες με το αποτέλεσμα του αγώνα να είναι εντελώς απρόβλεπτο. Ο Πέτρος Πέτρου είναι ο οδηγός που προηγείται στη βαθμολογία με 40 βαθμούς καθώς μετρά μια νίκη και μια τρίτη θέση. Δεύτερος είναι ο Χρίστος Δημοσθένους με δυο δεύτερες θέσεις και 36 βαθμούς και τρίτος ο Πανίκος Πολυκάρπου με μία νίκη 35 βαθμούς. Με αυτά τα δεδομένα αντιλαμβάνεστε ότι προγνωστικά δεν υπάρχουν καθώς και οι τρείς προαναφερθέντες έχουν τα φόντα για να κερδίσουν τον αγώνα.


Τη διάκριση στην κατηγορία RCS2 θα κυνηγήσουν όπως και σε κάθε αγώνα οι Πέτρος Πέτρου, Πιερή Δημήτρης, Pepsis, Γιώργος Πολυκάρπου και Πιερή Junior, με τον Πέτρο Πέτρου να έχει τις περισσότερες πιθανότητες για τη νίκη.


Μεγάλο ενδιαφέρων παρουσιάζει η δικίνητη κατηγορία καθώς σε αυτή μεγάλα ονόματα δήλωσαν συμμετοχή. Οι Χρίστος Μαννούρης και Κωνσταντίνος Τελεβάντος θα μοιραστούν το Citroen DS3 MAX και αναμφίβολα είναι εκ των φαβορί για τη νίκη. Ακόμα ένας δυνατός οδηγός ο οποίος έδειξε ότι μπορεί να τα βάλει με τον οποιοδήποτε είναι και ο Θωμάς Θεοφάνους, όπως επίσης και ο Γιώργος Ασπρής.

OFA KOSHI AUTO SPRINT ENTRY LIST 2019

Προϊστορία


Την τελευταία πενταετία τρείς οδηγοί μοιράζονται τις νίκες. Το 2014 ο Πρόδρομος Προδρόμου ήταν αυτός που κέρδισε, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Μάριο Παναγιώτου και τρίτο τον Pepsi. Αυτός που κατάφερε να κερδίσει το πρωτάθλημα εκείνη τη χρονιά ήταν ο Μάριος Παναγιώτου.


Το 2015, ο Ο.Φ.Α είχε την ευθύνη διοργάνωσης δυο αγώνων. Και στους δυο νικητής αναδείχθηκε ο Χρίστος Δημοσθένους ο οποίος παράλληλα κέρδισε το πρωτάθλημα στο τέλος της χρονιάς. Στον πρώτο αγώνα, δεύτερος ολοκλήρωσε ο Παρασκευάς Παρασκευά και τρίτος ο Μιχάλης Ποσείδιας, ενώ στο δεύτερο ο Πρόδρομος Προδρόμου τερμάτισε στη δεύτερη θέση και ο Πανίκος Πολυκάρπου στην τρίτη.


Το 2016 και 2017 νικητής και πρωταθλητής και στις δυο περιπτώσεις ήταν ο Chips Junior. Το 2016 δεύτερος πίσω από τον Chips Junior τερμάτισε ο Pepsi Jr και τρίτος ο Pepsis, ενώ το 2017 δεύτερος ολοκλήρωσε και πάλι ο Pepsi Jr και τρίτος ο Δημήτρης Πιερή.

Το 2018 δεν κατέστη δυνατό ο Ο.Φ.Α να διοργανώσει αγώνα καθώς υπήρξε το γνωστό πρόβλημα με τη μη ασφάλιση των αγώνων.

OFA KOSHI AUTO SPRINT ENTRY LIST 2019