Pagani Zonta Aether Roadster : Σε δημοπρασία…

Η αυλαία του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 πέφτει στην πίστα του Αμπού Ντάμπι με φόντο το εκπληκτικό ξενοδοχείο στη Yas Marina την 1η Δεκεμβρίου.

Μπορεί τα βλέμματα να μαγνητίζουν τα megayachts των εμίρηδων και των σεΐχηδων που θα είναι δεμένα στη Yas Marina, όμως η δημοπρασία που διοργανώνει η εταιρία RM Sotheby’s το Σάββατο 29 Νοεμβρίου, στον 1ο όροφο του Paddock Club, πάνω ακριβώς από τα pits, με 30 σπάνια και ιδιαίτερα επιθυμητά αγωνιστικά και super cars αναμένεται να κλέψει την παράσταση.

Μεταξύ αυτών και η one- off Pagani Zonta Aether Roadster, από τα τελευταία δημιουργήματα του οίκου Pagani στη σιλουέτα Zonda που πέρασε στην ιστορία το 2012.

Είναι η πρώτη Zonda που δημοπρατείται μετά από 7 χρόνια και για τους φίλους μας τους συλλέκτες αυτό το εξωτικό hypercar φέρει αριθμό πλαισίου ZA9C820C110F76131.

Αμάξωμα από ανθρακονήματα η Zonta Aether Roadster φέρει V12 κινητήρα 7.3-λίτρων απόδοσης 760 ίππων που συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.

Το εντυπωσιακό εξωτερικό της Zonta Aether Roadster χαρακτηρίζεται από ένα μείγμα ματ και γυαλιστερών ινών άνθρακα με αντιθέσεις κόκκινου-μαύρου χρώματος, τεράστια αεροτομή, μαύρους τροχούς και διαχύτη. Πολλά στοιχεία είναι εμπνευσμένα από το Zonda Cinque, συμπεριλαμβανομένης και της αφαιρούμενης οροφή που αποτελείται και αυτή από ανθρακόνημα.

Στο εσωτερικό που μοιάζει περισσότερο με διαστημόπλοιο ξεχωρίζουν οι ζώνες πόρτας αντί χειρολαβών και το πράσινο κουμπί εκκίνησης από το Zonda R.

Στην εποχή των υβριδικών υπεραυτοκινήτων, το Zonda Aether Roadster προσφέρει μια απίστευτη εμπειρία οδήγησης.

To αυτοκίνητο προσφέρεται από τη συλλογή του αρχικού ιδιοκτήτη του, με τιμή εκκίνησης -κατ΄εκτίμηση -μεταξύ 4.500.000 και 5.500.000 δολαρίων ΗΠΑ.

Πηγή:motori.gr