ORLEN 79th Rally Poland: Επικράτησε ο Sesks

Ο Mārtiṇš Sesks σημείωσε τη δεύτερη νίκη του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι, καθώς αρχικά κρατήθηκε μπροστά από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Hayden Paddon και ακολούθως άνοιξε απόσταση μέχρι τον τερματισμό.

Με συνοδηγό τον Renars Francic στο Škoda Fabia RS Rally2 της MRF Tyres, ολοκλήρωσε το πρώτο σκέλος το Σάββατο 8,2 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Paddon.

Παρόλο που ο Sesks αρχικά φαινόταν να αμύνεται μετά την νίκη του αντιπάλου του στην εναρκτήρια ειδική της Κυριακής όπου μείωσε την διαφορά στα 7,4 δευτερόλεπτα, εντούτοις ο 23χρονος Λετονός αντέδρασε σωστά και πέρασε πρώτος τη ράμπα του τερματισμού αφήνοντας τον Paddon 39,6 δευτερόλεπτα πίσω.

«Αισθάνομαι πραγματικά ωραία. Το να κερδίζεις στην έδρα σου μπροστά στους οπαδούς σου είναι ωραίο, αλλά να το καταφέρνεις στην Πολωνία είναι εντελώς διαφορετικό, καθώς δείχνει ότι το αυτοκίνητο, η ομάδα και τα ελαστικά μας δίνουν τη δυνατότητα να παλέψουμε», είπε ο Sesks, ο οποίος βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, 37 βαθμούς πίσω από τον Paddon.
«Είναι ωραίο να οδηγείς για μια τόσο καλή ομάδα με ένα τόσο καλό αυτοκίνητο. Είναι απόλαυση και το να αποδώσεις σε τόσο ψηλό επίπεδο είναι πολύ καλό. Συνεχίζουμε να κάνουμε τη δουλειά μας κρατώντας χαμηλούς τόνους».

Η πολύ καλή επίδοση του Paddon στην 9η ειδική διαδρομή είχε κόστος καθώς την ολοκλήρωσε με σκασμένο μπροστά δεξί ελαστικό, το οποίο θα είχε σημαντική επίδραση στην έκβαση του αγώνα. Με μόνο ένα εφεδρικό στο Hyundai i20 N Rally2 ο Paddon έπρεπε να πάρει μια δύσκολη απόφαση, η οποία ήταν να μην πιέσει και να ρισκάρει ακόμα ένα σκασμένο ελαστικά που θα τον άφηνε εκτός αγώνα.

Αφού σημείωσε τον καλύτερο χρόνο σε τρείς διαδοχικές ειδικές διαδρομές, ο Miko Marczyk ολοκλήρωσε το βάθρο στον εντός έδρας γύρο του ERC.
Ο Josh McErlean με Hyundai i20 N Rally2 ξεκίνησε την Κυριακή όντας 1,5 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Mads Ostberg, με τους δυο να μάχονται για την τέταρτη θέση. Ένα τετακέ στην αρχή της 13ης ειδικής διαδρομής ήταν αρκετό για να ρίξει τον οδηγό της motorsport Ireland Rally Academy στην έβδομη θέση, εν αντίθεσή με τον Ostberg ο οποίος κέρδισε την power stage με το Citroën C3 Rally2 και παράλληλα την τέταρτη θέση.

Οι αλλαγές που έγιναν στο Skoda Fabia Rally2 Evo του Mikko Heikkilä το βράδυ του Σαββάτου βοήθησαν τον Φινλανδό πρωταθλητή να ανακάμψει και από όγδοος που ξεκίνησε την Κυριακή να τερματίσει πέμπτος.
Ο Mathieu Franceschi συμπλήρωσε την πρώτη εξάδα μετά την προσεκτική προσέγγιση στις ειδικές της Κυριακής.

O Simone Tempestini τερμάτισε στην όγδοη θέση και ένατος ο Erik Cais, με τον πρωταθλητή Ευρώπης Efrén Llarena να συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα.
Το Ευρωπαικό πρωτάθλημα συνεχίζει την “χωμάτινη” πορεία του τον επόμενο μήνα με κατεύθυνση την Λετονία και το Tet Rally Liepāja, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 18 Ιουνίου.