Oliver Solberg: Ντεμπούτο με το Hyundai i20 Coupe WRC

Η Hyundai Motorsport ανακοίνωσε ότι ο Oliver Solberg θα οδηγήσειτο Hyundai i20 Coupe WRC στον επερχόμενο αγώνα του WRC, το Arctic Rally Finland (26-28 Φεβρουαρίου).

Ο Solberg, ο οποίος προηγουμένως είχε ανακοινωθεί σαν ένας από τους οδηγούς της ομάδας για την κατηγορία WRC 2, θα κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία σαν μέρος εκμάθησης για τον 19χρονο.

 

Ο Solberg και ο συνοδηγός του Aaron Johnson, θα αγωνιστούν στους χιονισμένους Φινλανδικούς δρόμους και το πλήρωμα πήρε μια γεύση από τις συνθήκες στην Αρκτική τον προηγούμενο μήνα όπου αγωνίστηκε στον Φινλανδικό γύρο του τοπικού πρωταθλήματος με το Hyundai i20 R5, τερματίζοντας στην τρίτη θέση γενικής.

Και ενώ η συμμετοχή στο Lepland Rally Finland ήταν οικεία για το πλήρωμα, η συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία του WRC θα γίνει για πρώτη φορά. Ως εκ τούτου, ο στόχος θα είναι να μαζέψουν εμπειρίες και να εξοικειωθούν με την υψηλή ταχύτητα του Hyundaii20 Coupe WRC και τα ελαστικά της Pirelli.

Το πλήρωμα θα είναι σε θέση να συγκρίνει το επίπεδο απόδοσης του έναντι των υπολοίπων πληρωμάτων της Hyundai Motorsport, τους Ott Tänak / Martin Järveoja, Thierry Neuville / Martijn Wydaeghe και Craig Breen / Paul Nagle.

Ωστόσο, πρωταρχικός στόχος θα είναι να γράψουν χιλιόμετρα πριν από το ντεμπούτο τους στην κατηγορία WRC 2 αργότερα στη σεζόν.

Σε δηλώσεις του ο Oliver Solberg είπε, «Το πρώτο πράγμα που θέλω να πω είναι ευχαριστώ στην Hyundai Motorsport που μου δίνει την ευκαιρία να αποκτήσω εμπειρίες και που με εμπιστεύονται να οδηγήσω σε αυτό τον αγώνα το Hyundai i20 Coupe WRC. Μετρώ τα λεπτά για να κάτσω σε αυτό το φανταστικό αυτοκίνητο για πρώτη φορά. Είναι ένα όνειρο να κάνω το ντεμπούτο μου σε ένα αυτοκίνητο WRC μαζί με τους πρωταθλητές κατασκευαστών. Οδήγησα πολύ στο χιόνι και γνωρίζω αυτές τις συνθήκες πολύ καλά, όμως το αυτοκίνητο είναι εντελώς νέο για μένα. Ο μοναδικός στόχος για μένα στην Λαπωνία είναι να μάθω και να αποκτήσω εμπειρίες. Θέλω να βγω από όλες τις ειδικές και να μάθω το Hyundai i20 Coupe όσο καλύτερα μπορώ.»

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Andrea Adamo ανέφερε, «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο Oliver Solberg έχει την ευκαιρία να οδηγήσει το Hyundai i20 Coupe WRC στον Arctic Rally Finland. Ανυπομονούμε να δούμε το επίπεδο του, όμως δε θα υπάρχει πίεση στο ντεμπούτο του στο WRC. Πρέπει να απολαύσει τον αγώνα και να αποκτήσει όση πιο πολλή εμπειρία μπορεί. Θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στο ψηλότερο επίπεδο αγώνων ράλι, όμως περισσότερο είναι για εκμάθηση. Πρέπει να εγκλιματιστεί και να αφομοιώσει την πολύ ψηλή ταχύτητα του αυτοκινήτου σε χειμερινές συνθήκες. Ελπίζουμε να τον δούμε από την αρχή μέχρι και την power stage, ευχαριστημένο και ικανοποιημένο αφού αυτός είναι ο στόχος.»