O Greensmith θέλει να έχει σταθερή παρουσία στο WRC 2

Ο Βρεττανός ανερχόμενο αστέρι Gus Greensmith, έχει επιβεβαιώσει την σημμετοχή του για όλη την φετινή χρονιά στο πρωτάθλημα WRC 2 και πιστεύει ότι η συνοχή, παρά η ταχύτητα, θα μπορούσε να αποδώσει στην κατηγορία WRC2 καλύτερα.

Ο 21χρονος έδειξε να έχει τις προοπτικές κατά τη διάρκεια της παρθενικής του εμφάνισης στο WRC 2 το 2017, στην πρώτη του παρουσία με ένα τετρακίνητο αυτοκίνητο. Κέρδισε έξι ειδικές διαδρομές στο τιμόνι ενός Ford Fiesta R5, αλλά λάθη και μηχανικά προβλήματα το άφησαν να έχει σαν το καλύτερο του αποτέλεσμα μια πέμπτη θέση στην κατηγορία του στο Ράλι Σουηδίας.

Φέτος, θα διαγωνιστεί σε οκτώ αγώνες στην κατηγορία WRC2 με ένα M-Sport Ford Fiesta R5 και θα κάνει επίσης το ντεμπούτο του στο Rallye Monte-Carlo αργότερα αυτό το μήνα σε ένα R2-spec Fiesta.

Η Greensmith δήλωσε: “Ανυπομονώ να επιστρέψω πίσω από το τιμόνι. Το πρωτάθλημα WRC 2 του 2018 αναμένω να είναι πιο ανταγωνιστικό και δούλεψα σκληρά την χειμερινή περίοδο για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

«Πέρυσι νομίζω ότι έδειξα την ικανότητά μου στο να οδηγώ γρήγορα, αν όχι ταχύτερα από τους ανταγωνιστές μου. Η ταχύτητα δεν ήταν το θέμα, αλλά η συνοχή και αυτό θα είναι το κλειδί για να τα πας καλά σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα. Φέτος, πρέπει να επικεντρωθώ στο να σκοράρω βαθμούς.

“Αλλά ταυτόχρονα πρέπει να ομολογήσω ότι ένας στόχος μου για την φετινή χρονιά είναι να εξασφαλίσω την πρώτη μου νίκη στο WRC 2. Αν προκύψει η ευκαιρία και οι περιστάσεις είναι σωστές, θα το κυνηγήσω. Είναι ένα όνειρο που έχω απο παιδί. ”

Ο Greensmith θα ξεκινήσει την προσπάθεια του στο WRC 2 στις χωμάτινες ειδικές διαδρομές του Rally Guanajuato México, ένα ράλι που ο ίδιος και ο συνοδηγός Craig Parry αποχώρησαν το 2017.