Ο Ostberg θα κρατήσει το Ford ως εφεδρικό για το 2018

Ο Mads Ostberg θα κρατήσει το ιδιωτικό του Ford Fiesta World Rally Car ως εφεδρικό, αν δεν μπορέσει να επεκτείνει τη συμφωνία με την ομάδα της Citroen πέρα από τον αγώνα στο Ράλι Σουηδίας.

Η Citroen αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα στα αποκαλυπτήρια των ομάδων WRC 2018 στο Autosport International ότι θυμάται τον οδηγό του 2014/15 Ostberg και ότι οδηγήσει ένα C3 στη Σουηδία τον επόμενο μήνα, σε συμφωνία που έκλεισε μόλις λίγες ώρες νωρίτερα.

Αγωνίστηκε την περασμένη χρονιά ως ιδιωτική συμμετοχή με ένα Ford και παρόλο που έβαλε το αυτοκίνητο προς πώληση, εντούτοις θα το χρησιμοποιήσει αυτό το Σαββατοκύριακο στο Sigdals rally στη Νορβηγία.

“Χρειάζομαι όλη την οδηγική εμπειρία που μπορώ να έχω, έτσι ακόμη κι αν έχω αυτή τη συμφωνία με τη Citroen, θα χρησιμοποιήσω το Fiesta αυτήν την εβδομάδα”, δήλωσε ο Ostberg στο Motorsport.com.

Η ομάδα μου, Adapta Fiesta, βρίσκεται στην M-Sport έχοντας τις αναβαθμίσεις που έχουν σχεδιαστεί για να το μετατρέψουν σε αυτοκίνητο του 2018. Το αμάξι ήταν προς πώληση και εξακολουθεί να είναι.

“Αυτή τη στιγμή η συμφωνία μου με τη Citroen είναι για ένα μόνο αγώνα, αλλά ελπίζω, πραγματικά ελπίζω ότι θα διαρκέσει περισσότερο. Το Fiesta θα μπορούσε να είναι εφεδρικό αυτοκίνητο σε περίπτωση που δεν συνεχίσω με τη Citroen”.

Η Adapta θα τρέξει στον αγώνα της Σουηδίας με το αυτοκίνητο του Ostberg, ενώ o ίδιος θα είναι με τη Citroen. Δύο οδηγοί είναι υποψήφιοι για να βρεθούν στο τιμόνι του Fiesta, με τον παλαίμαχο οδηγό του WRC Henning Solberg να είναι ένας από αυτούς.

Ερωτηθείς για το ποιος είναι ο άλλος οδηγός, ο Ostberg απάντησε: “Δεν πρόκειται να σας πω, αλλά θα εκπλαγείτε.”

Ο Ostberg θα παρευρεθεί στο πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Monte Carlo με τη Citroen και ακολούθως θα δουλέψει μαζί τους στο εργοστάσιο πριν από τη Σουηδία, όπου κατέκτησε πέντε βάθρα  κατά το παρελθόν.

“Θα πάω στο Monte για να συναντήσω τους συνεργάτες μου και να εξοικειωθώ ξανά με την ομάδα”, είπε. “Στη συνέχεια θα πάω στη Γαλλία για να καθίσω στο αυτοκίνητο, να βάλω το κάθισμα και τις ζώνες στα μέτρα μου και να μάθω πού είναι τα κουμπιά.

“Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να επιστρέψω στο να είμαι εργοστασιακός οδηγός, που είναι μία από τις υψηλότερες φιλοδοξίες που έχω και δουλεύω πολύ σκληρά για να το πετύχω αυτό.

Ξέρω τι σημαίνει Citroen και αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία να επανέλθω μαζί τους. Είναι μόνο ένας αγώνας προς το παρόν, αλλά θα κάνω ό, τι μπορώ για να μείνω σε αυτή την ομάδα”.