Neuville: «Ο Τίτλος θα σημαίνει πολύ περισσότερα αν επικρατήσω του Ogier»

Ο Thierry Neuville είναι πιο αποφασισμένος από ποτέ να μετατρέψει το ασήμι σε χρυσό στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι FIA WRC – ενώ ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Sébastien Ogier είναι ακόμη ενεργός.

Ο 32χρονος τερμάτισε δεύτερος πέντε φορές στο πρωτάθλημα οδηγών και παραδέχεται ότι έχει ότι χρειάζεται για να κατακτήσει το πρωτάθλημα την φετινή χρονιά.

Η αποχώρηση απο την ενεργό δράση του Ogier στο τέλος αυτής της σεζόν καθιστά ακόμη πιο σημαντικό για το Βέλγο την κατάκτηση του πρωταθλήματος οδηγών αυτή τη φορά.

«Τον κυνηγάω για αρκετά χρόνια. Νομίζω ότι έχουμε την ομάδα και το αυτοκίνητο για να τα καταφέρουμε, οπότε εξαρτάται από εμάς τώρα», δήλωσε ο οδηγός της Hyundai Motorsport.

«Εξακολουθώ να θέλω να κερδίσω τον τίτλο όταν ο Sébastien είναι ακόμα στο πρωτάθλημα – είναι πολύ σημαντικό για εμάς να αγωνιστούμε ενάντια στον καλύτερο. Εάν ο Ogier έχει φύγει τότε ένας από τους καλύτερους θα έχει φύγει.

Φυσικά, υπάρχουν και άλλοι καλοί οδηγοί στο πρωτάθλημα, αλλά για προσωπική ευχαρίστηση θα ήταν πιο πολύτιμο αν μπορούσα να κερδίσω όταν ο Sébastien είναι στην ενεργό δράση. Γι ‘αυτό θέλουμε να τον κρατήσουμε μαζί μας – όλοι θέλουν να διατηρήσουν τον καλύτερο στο πρωτάθλημα.»

Σύμφωνα με τη δική του παραδοχή, η απώλεια του πολλά χρόνια συνοδηγού του, Nicolas Gilsoul την παραμονή της έναρξης της χρονιάς στο Rallye Monte-Carlo δεν ήταν και ότι καλήτερο αλλά το βάθρο με το νέο συνοδηγό Martijn Wydaeghe στις γαλλικές Άλπεις ήταν οτι καλύτερο θα μπορούσε να ελπίζει.

Κοιτάζοντας την φετινή σεζόν, ο Neuville δηλώνει χαρούμενος που βλέπει τη χώρα του να είναι στο ημερολόγιο με το Renties Ypres Rally Belgium (13 – 15 Αυγούστου) ως ένατος αγώνας του ημερολογίου.,

«Φέτος έχουμς ακόμα ένα συναρπαστικό ημερολόγιο, με δύο νέους αγώνες. Έχουμε νέες τοποθεσίες, νέες προκλήσεις, τις οποίες ανυπομονώ πραγματικά », πρόσθεσε.