Nasser Al-Attiyah/Mathieu Baumel :Πρωταθλητές Μέσης Ανατολής 2020

Μετά την ακύρωση του αγώνα στον Λίβανο ελέω πανδημίας, πρωταθλητές (MERC) 2020 αναδείχθηκαν οι Nasser Al-Attiyah/Mathieu Baumel.

Αυτή είναι η 16η φορά και 10η συνεχόμενη για τον Nasser Al-Attiyah που κατακτά τον τίτλο και 6η συνεχόμενη για τον συνοδηγό του Mathieu Baumel.

Η φετινή χρονιά δεν ξεκίνησε και δεν ολοκληρώθηκε όπως ήταν προγραμματισμένη αφού δύο μόνο αγώνες διεξήχθησαν, το Ράλι Ομάν και Ράλι Κύπρος.

Το πλήρωμα, επικράτησε στον πρώτο αγώνα στο Σουλτανάτο του Ομάν, προτού ακυρωθούν οι αγώνες σε Κατάρ και Ιορδανία λόγω πανδημίας κοροναϊού, ενώ επικράτησε στον δεύτερο αγώνα στο Ράλι Κύπρος στις 18 Οκτωβρίου. Ο τελευταίος αγώνας ημερολογιακά ήταν το Ράλι Λιβάνου, το οποίο δυστυχώς έπεσε και αυτό θύμα της πανδημίας και ακυρώθηκε.

Ο Imad Lahoud, αντιπρόεδρος περιφέρειας Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής στη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA), επιβεβαίωσε ότι ο οδηγός του Κατάρ Nasser Al-Attiyah στέφθηκε επίσημα πρωταθλητής μετά την ακύρωση του Ράλι του Λιβάνου.

Ο Lahoud σε επίσημη δήλωση ανάφερε: “Ο ελάχιστος αριθμός αγώνων περιορίζεται σε τρεις και ως εκ τούτου το Μεσανατολικό Πρωτάθλημα περιορίστηκε στον αγώνα Σουλτανάτου του Ομάν, και τον διπλό αγώνα που φιλοξένησε η Κύπρος.”

Μετά το Πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής ακολουθεί η συμμετοχή του πληρώματος στο Rally Dakar στο οποίο θα τρέξουν με τον τυχερό τους αριθμό, το 301.