Nτεμπούτο Toyota Hilux GR Sport 2022 – Γιορτάζει την επιτυχία στο Dakar

H Toyota έχει προγραμματιστεί να παρουσιάσει το νέο Hilux, στην τυποποιημένη του μορφή, στην Ινδία αργότερα αυτό το μήνα.

Το Toyota Hilux είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα pickup στην παγκόσμια αγορά αυτή τη στιγμή. Ενώ η αγορά αυτοκινήτων pickup μπορεί να μην είναι μεγάλη στην Ινδία, σε ορισμένες υπερπόντιες αγορές, τα αυτοκίνητα pickup είναι must. Πολλά σύγχρονα αυτοκίνητα παίρνουν μέρος σε διάφορoυς αγώνες πρόκληση σε όλο τον κόσμο, όπως το RallyDakar και το Hilux είναι ένα από αυτά.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε τώρα μια πιο σπορ έκδοση του Hilux με τη μορφή μιας κορυφαίας έκδοσης GR Sport Edition. Η GR Sport Edition της Hilux λέγεται ότι εμπνεύστηκε από την επιτυχία της μάρκας στο Rally Dakar. Αυτή η ειδική έκδοση διαθέτει μια σειρά από αναβαθμίσεις εξωτερικού και εσωτερικού σχεδιασμού εκτός από ορισμένες νέες δυνατότητες και λειτουργικές αναβαθμίσεις.

Toyota Hilux GR Sport: Εξωτερικές αναβαθμίσεις

Ξεκινώντας από το εξωτερικό του, το GR Sport Edition Hiluxαποκτά ένα νέο μπροστινό προφυλακτήρα με μεγαλύτερες πλευρικές εισαγωγές αέρα μαζί με νέα και μεγαλύτερα περιβλήματα προβολής ομίχλης. Ένα εντελώς σκοτεινό εξωτερικό τονίζει τη σπορ γοητεία του. Γυαλιστερά μαύρα διακοσμητικά σε όλο το αμάξωμα και ένα skip plate στο χρώμα του αμαξώματος είναι μερικές απο τις αξιοσημείωτες αναβαθμίσεις.

Το brawny φορτηγό pickup διαθέτει ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών με μαύρο φινίρισμα και φινίρισμα μηχανής με ελαστικά παντός εδάφους. Επιπλέον, τα λογότυπα της GR Sport έχουν τοποθετηθεί στην μπροστινή μάσκα και την πίσω πόρτα για να διακρίνονται από τα υπόλοιπα Hilux. Άλλα αξιοσημείωτα σημεία περιλαμβάνουν μαυρισμένα περιβλήματα καθρεφτών πόρτας, side steps, λαβή πίσω πόρτας και πλαστικά φτερά προέκτασης.

Εσωτερικές αναβαθμίσεις

Το ολοκληρωτικά μαύρο του εξωτερικού χώρου έχει μεταφερθεί μέσα στην καμπίνα καθώς και στην μαύρη δερμάτινη ταπετσαρία με συνθετικό σουέτ. Το κόκκινο ράψιμο σε αντίθεση προσθέτει σπορ στην καμπίνα. Τα ένθετα από ανθρακονήματα στο ταμπλό και την κεντρική κονσόλα πρόσθεσαν μια πινελιά υψηλής ελκυστικότητας, ενώ μια κόκκινη γραμμή deco σε όλο το πλάτος του πίνακα οργάνων ανεβάζει την αισθητική.

 

Σαν Gr Sport Edition, διαθέτει Gr Sport branding στα καθίσματα, χαλάκια, κουμπί εκκίνησης και γραφικό κινούμενων εικόνων επίδειξης πληροφοριών. Άλλα ειδικά σημεία στο εσωτερικό της καμπίνας περιλαμβάνουν πεντάλ αλουμινίου, φωτισμό μπλε πόρτας και κουμπί πίσω από το τιμόνι για χειροκίνητες μετατοπίσεις ταχυτήτων. Η καμπίνα είναι γεμάτη με ανέσεις, όπως ηχοσύστημα JBL, σύστημα  πλοήγησης, θερμαινόμενα μπροστινά και πίσω καθίσματα και πολλά άλλα.

Μηχανικές Αναβαθμίσεις

Εκτός από τις οπτικές τροποποιήσεις, η Toyota έχει επίσης κάνει κάποιες λειτουργικές αναβαθμίσεις σε αυτή την Sport έκδοση GR της Hilux. Αυτό περιλαμβάνει προσαρμογές στη ρύθμιση της ανάρτησης, η οποία περιλαμβάνει την ενίσχυση του ελατηρίου πηνίου μπροστά με απορροφητές κραδασμών monotube. Το πίσω άκρο διατηρεί την παραδοσιακή διαμόρφωση φύλλων-ελατηρίου. Αυτές οι αναβαθμίσεις έχουν ως αποτέλεσμα καλύτερη απόσβεση, καλύτερη απόδοση και χειρισμό σε ευθεία γραμμή και αυξημένη πρόσφυση.

Δεν έχουν γίνει αναβαθμίσεις στο σύστημα μετάδοσης κίνησης. Το αυτοκίνητο αντλεί ενέργεια από τον ίδιο πετρελαιοκινητήρα 2,8 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 201 bhp και 500 Nm μέγιστης ροπής. Ο πετρελαιοκινητήρας παίρνει ζωή απο ένα 6-ταχύτητα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που στέλνει ισχύ και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός συστήματος 4WD. Η ικανότητα εκτός δρόμου ενισχύεται περαιτέρω με την παροχή ενός αυτοματοποιημένου διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.