MxoN 2019: Η Ολλανδία επιβεβαίωσε τα προγνωστικά

Στο Άσσεν της Ολλανδίας διεξήχθη το 73o Monster Energy Motocorss of Nations εκεί όπου ένα εκ των φαβορί, η ομάδα της Ολλανδίας, με οδηγούς τους Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff και Calvin Vlaandaren επιβεβαίωσε τα προγνωστικά κερδίζοντας μπροστά στο δικό της κοινό το Chamberlain Trophy.

Παρά το γεγονός ότι ο αγώνας διεξήχθη υπο καταρρακτώδη βροχή, εντούτοις χιλιάδες κόσμου κατέκλισαν τις κερκίδες στην πίστα ΤΤ, δημιουργώντας μια εκπληκτική ατμόσφαιρα.
Η ομάδα της Ολλανδίας κατάφερε να κερδίσει όπως προαναφέραμε τον αγώνα χάρη στο 1-1 που πέτυχε ο Coldenhoff στην κατηγορία ΟΡΕΝ, στους τερματισμού; 2-4 του Jeffrey Herlings και στο 10-10 που πέτυχε ο Calvin Vlaandaren στην κατηγορία ΜΧ2. Αφαιρώντας το χειρότερο αποτέλεσμα από τα 10, η Ολλανδία μάζεψε 18 βαθμούς οι οποίοι της έδωσαν και τη νίκη.

Στη δεύτερη θέση με 47 βαθμούς ολοκλήρωσε η ομάδα του Βελγίου, με οδηγούς τους Jeremy Van Horebeek, Kevin Strijbos και Jago Geets, ενώ την πρώτη τριάδα με 58 βαθμούς συμπλήρωσε η ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας, με οδηγούς τους Shaun Simpson, Nathan Watson και Adam Sterry.

Στο φετινό MXoN συμμετείχε και η Κύπρος, όπου την Εθνική Ομάδα απάρτιζαν οι Χρίστος Τσαγγαράς, Άριστος Γεωργίου και Χρύσανθος Γεωργίου. Αν και δεν κατάφεραν να προκριθούν στο μικρό τελικό του Σάββατου, εντούτοις οι δικοί μας αθλητές αποκόμισαν πολύτιμες εμπειρίες οι οποίες θα τους βοηθήσουν στο μέλλον να γίνουν καλύτεροι οδηγοί.