MXGP of Netherlands: Ο Herligs έγραψε ιστορία

Ο αναβάτης της Red Bull KTM Jeffrey Herlings έγραψε ιστορία στον αγώνα του Assen, καθώς από την Κυριακή είναι ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής στο motocross. Ο 24χρονος Herlings, ο οποίος αγωνίστηκε εντός έδρας και μπροστά από χιλιάδες συμπατριώτες του, δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης από κανένα αφού κέρδισε και τα δυο χιτ κατακτώντας το πρώτο του πρωτάθλημα στη μεγάλη κατηγορία.

Και στα δυο χιτ πίσω από τον Herlings τερμάτισε ο ομοσταυλός του Antonio Cairoli, κάνοντας το 1-2 για την ομάδα της Red Bull KTM. Από μια τρίτη και μια τέταρτη θέση μοιράστηκαν οι Max Anstie και Glenn Coldenhoff, με τον τελευταίο να τερματίζει τρίτος στον αγώνα και τον Anstie να ολοκληρώνει τέταρτος.

«Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω. Ήταν μια εκπληκτική μέρα. Ήταν ευλογία για μένα να φορέσω τα παπούτσια μου σήμερα. Όλοι μου λένε να απολαύσω τη μέρα, όμως είναι πολύ δύσκολο. Θυμάμαι να ξυπνώ το πρωί και τώρα είμαι εδώ πρωταθλητής. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Το να το καταφέρω αυτό στο Assen, μπροστά από τους οπαδούς μου είναι πραγματικά φανταστικό και γι’ αυτό είναι πολύ ξεχωριστή μέρα για μένα,» είπε Herlings.

Στον αντίποδα ο περσινός πρωταθλητής Antonio Cairoli είπε, «Για μένα είναι τιμή να τερματίσω δεύτερος πίσω από τον Jeffrey, καθώς είναι χωρίς αμφιβολία ο ταχύτερος αναβάτης στον κόσμο αυτή τη στιγμή και έτσι δεν είμαι δεύτερος πίσω από τον οποιοδήποτε. Ξέρω ότι μπορώ να είμαι πιο ανταγωνιστικός, ήταν πολύ ωραία πρόκληση. Θέλω να συγχαρώ τον Jefreyκαι να πω και ένα ευχαριστώ στην Red Bull KTM, η οποία μας βοήθησε να κάνουμε το 1-2 αυτή τη χρονιά.