51ο Rally ΔΕΘ: Η στόφα του πρωταθλητή.

Από την ημέρα που δηλώθηκε η συμμετοχή φαινόταν ότι η πρώτη θέση του αγώνα θα είχε κλειδώσει. Και φυσικά αυτό επιβεβαιώνεται και από τα αποτελέσματα όπου ο Σωκράτης Τσολακίδης με τον Χάρη Δήμο κέρδισαν την πρώτη θέση στο 51ο Rally ΔΕΘ κάνοντας το απόλυτο 5/5 στις ειδικές διαδρομές.


Από εκεί και πέρα ο αγώνας είχε τρομερό ενδιαφέρον για την δεύτερη θέση στην οποία ανέβηκε τελικά ο Γιώργος Αναπολιοτάκης με τον Αθανάσιο Τσιούκα οι οποίοι βρέθηκαν μπροστά από τον υιό και πατέρα Καρπάνο με μόλις 4” διαφορά. Από εκεί και πέρα στην 4η θέση βρέθηκαν τα αδέλφια Κωνσταντινίδη σε έναν απροβλημάτιστο αγώνα με το κλασσικό Citroen ZX. Πίσω τους με 3” δευτερόλεπτα διαφορά βρέθηκαν οι Κτιστάκης – Κτιστάκης με το Peugeot 306 S16 , ακολουθούμενοι από τους Πλάγο – Ρέντη οι οποίοι ενώ πήγαιναν εξαιρετικά, ένα πρόβλημα στον λεβιέ ταχυτήτων τους έριξε πίσω. Στην 7η θέση βρέθηκαν οι Θεοφανίδης – Μαύρος και στην 8η οι Ζάχος – Γαζγάζης που ήταν και πρώτοι στην κατηγορία C6.


Στην 9η θέση βρέθηκαν οι Σταματάκης – Πουλάκης με το ειδικά διαμορφωμένο Peugeot 106 Rallye της Disabled Motorsports ενώ την δεκάδα συμπλήρωσε ο αεικίνητος Αντώνης Μπαξεβανάκης με τον Μιχάλη Ρεντζούλη με το αειθαλές Toyota Yaris. Άξιοι συγχαρητηρίων είναι βέβαια και οι Δήμου – Κορίνθιος οι οποίοι τερμάτισαν τον αγώνα σπρώχνοντας, γιατί το κιβώτιο το οποίο τους ταλαιπωρούσε στις 3 από τις 5 ειδικές, παρέδωσε το πνεύμα του αμέσως με την είσοδό του οχήματος στο τελευταίο control του αγώνα 5 μέτρα πριν την ράμπα.


Τις στιγμές τους στον αγώνα είχαν οι Καλούδης – Τοπούζης, Περάκης – Κουρουγκιαούρης, Πάζης – Σιδέρης. Οι Δήμος – Ντίτορας, Γαλάνης – Κατσιώνης, Σταυρίδης – Παρταλιός, Γεροδήμος – Σωτηρίου προδόθηκαν από τα οχήματά τους, ενώ οι Αγγλόπουλος – Σαριτζόγλου και Μπαξεβανάκης – Σκουλαριώτης δεν κατάφεραν αν εκκινήσουν από το ΣΕΧ 0.


Ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης θέλει να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες και τους χορηγούς στον αγώνα, όλους τους κριτές και τα στελέχη του ΑΟΘ και του ΣΜΑΛ που βοήθησαν στην επάνδρωση των ειδικών διαδρομών, καθώς και τις αρχές (Αστυνομία και Πυροσβεστική) για την βοήθειά τους στον αγώνα.

51ο ΔΕΘ – Αποτελέσματα

Από το Γραφείο Τύπου

Φωτογραφίες: Ηλίας Παπάς ID PAPAS