MXGP 2021 – Ο Τ.GAJSER ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟN ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ OSS

Ο τέταρτος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2021 πέρασε από την Ολλανδία και μετά από αρκετά χρόνια επέστρεψε στην άμμο του Oss αφήνοντας το Valkenswaart και το πιο πρόσφατο Assen. Εκεί ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Tim Gajser κατάφερε να πάρει την νίκη παραμένοντας ο πιο σταθερός αναβάτης του αγώνα. Στην ΜΧ2 ο Jago Geerts επέστρεψε στις νίκες ανακάμπτοντας από τον τραυματισμό του στο γόνατο στην αρχή της περιόδου.

Βαθμολογική ανάσα για τον T.Gajser, μετά τα προβλήματα του Herlings στο GP της πατρίδας του.

Κατηγορία MXGP
Το Ολλανδικό GP θα μπορούσε να αποτελέσει το ιδανικό σενάριο επιστροφής στην κορυφή της βαθμολογίας για τον Ολλανδό J.Herlings αλλά η τύχη είχε άλλη άποψη. Λίγο μετά την εκκίνηση ο Ivo Monticelli προσγειώθηκε στην αριστερή ωμοπλάτη του Herlings, κάτι που μετά διαγνώστηκε με ράγισμα. Ωστόσο ο Ολλανδός δεν έπεσε και μάλιστα κατάφερε να ανακάμψει εντυπωσιακά κερδίζοντας το σκέλος! Μετά την ιατρική του διάγνωση, ο ίδιος και η ομάδα του αποφάσισαν να μην συμμετάσχει στο δεύτερο σκέλος και θα επανεξεταστεί μέσα στην εβδομάδα για να αποφασίσουν αν θα επιστρέψει το επόμενο σαββατοκύριακο στο GP της Τσεχίας.

Με εμφανή τα σημάδια από την μοτοσυκλέτα του Monticelli στον αριστερό του ώμο, ο J.Herlings κατάφερε να κερδίσει το πρώτο σκέλος με ραγισμένη ωμοπλάτη!

Ο νικητής του αγώνα Gajser(3-2) για το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου σκέλους παρέμεινε στην τρίτη θέση παρακολουθώντας την μάχη των Glenn Coldenhoff και Romain Febvre, εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Γάλλου και δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην επίθεση του Herlings τερματίζοντας στην τρίτη θέση. Στο δεύτερο σκέλος κράτησε δυνάμεις και πέρασε τον Jorge Prado για την πρωτοπορία αλλά στον τελευταίο γύρο ο Antonio Cairoli του επιτέθηκε αφήνοντας τον δεύτερο. Με τερματισμούς 3-2 ο Σλοβένος δεν ήταν χαρούμενος αλλά ανέφερε πόσο σημαντική είναι αυτή η νίκη για το πρωτάθλημα καθώς σε έναν αγώνα, προσέθεσε 17 βαθμούς στην 23ων βαθμών πρωτοπορία του. Παρά την κακή του εκκίνηση και πτώση στο πρώτο σκέλος, ο Cairoli(8-1) δεν το έβαλε κάτω και κυνήγησε όλες τις θέσεις στο δεύτερο σκέλος για να ανταμειφθεί με την νίκη. Μετά τα καταστροφικά αποτελέσματα πολλών διεκδικητών του βάθρου, ο Ιταλός κατέκτησε την δεύτερη θέση της ημέρας ανεβαίνοντας στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ισοβαθμώντας με τους Herlings και Febvre. Εκπληκτικός αγώνας για τον Febvre(4-4) που προσπάθησε ακόμα και για την νίκη στο GP αλλά οι πτώσεις του τον έφεραν στην τρίτη θέση του βάθρου. Καλές εκκινήσεις αλλά περιορισμένη αντοχή για τον Prado(6-3) που βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση για την νίκη(σε σκέλος), οδηγώντας το δεύτερο για αρκετούς γύρους. Κατέλαβε την τέταρτη θέση μπροστά από τον πολύ καλό στην άμμο και “rookie” για την κατηγορία Ben Watson(9-6) της πέμπτης θέσης. Την εξάδα συμπλήρωσε εντυπωσιακά ο Jeremy Seewer(5-10) που είχε μια πτώση στην αρχή του δεύτερου σκέλους, με αποτέλεσμα να τον πατήσουν οι Cairoli και Monticelli, συνεχίζοντας από την τελευταία θέση τον αγώνα ευτυχώς χωρίς τραυματισμό! Άτυχος και ο τοπικός ήρωας της πίστας Glenn Coldenhoff(2-22) που έχασε στους τελευταίους γύρους την πρώτη θέση του πρώτου σκέλους ενώ στο δεύτερο σκέλος είχε μια πτώση που δεν του επέτρεψε να ανακάμψει.

Αποτελέσματα MXGP: 1. Tim Gajser (SLO, HON), 42 2. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 38 p.; 3. Romain Febvre (FRA, KAW), 36 p.; 4. Jorge Prado (ESP, KTM), 35 p.; 5. Ben Watson (GBR, YAM), 27 p.; 6. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 27 p.; 7. Brian Bogers (NED, GAS), 25 p.; 8. Calvin Vlaanderen (NED, YAM), 25 p.; 9. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 25 p.; 10. Arminas Jasikonis (LTU, HUS), 23 p.;

Καλές εκκινήσεις και οδήγηση όπως αρμόζει σε έναν Βέλγο αναβάτη στην άμμο…έφεραν την πρώτη φετινή νίκη του J.Geerts #93.

Κατηγορία ΜΧ2
Σε ακόμα έναν αγώνα ο περσινός πρωταθλητής της κατηγορίας Tom Vialle ήταν απών λόγω του τραυματισμού του στον δεξιό καρπό. Ο μεγάλος περσινός του αντίπαλος όμως Jago Geerts, ανακάμπτει από τον τραυματισμό του στο γόνατο από την περίοδο της προετοιμασίας, και στην άμμο του Oss έδειξε ότι είναι έτοιμος να κερδίσει. Με καλές εκκινήσεις δεν επέτρεψε σε κανέναν να τον απειλήσει στο πρώτο σκέλος ενώ στο δεύτερο επικράτησε της μάχης με τον Kay de Wolf, κερδίζοντας έτσι την πρώτη του φετινή νίκη. Επιστροφή στο βάθρο για τον Jed Beaton(2-3) μετά από δύο δυνατά σκέλη με μάχες και εναλλαγές θέσεων στην πρώτη τριάδα. Πήρε άξια την δεύτερη θέση μένοντας κοντά στον πρωτοπόρο του αγώνα και στα δύο σκέλη. Το πρώτο βάθρο της καριέρας ήρθε στην πατρίδα του για τον Kay de Wolf(5-2) ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί, έχοντας μάλιστα οδηγήσει για λίγο στην πρώτη θέση το δεύτερο σκέλος, εν μέσω πανηγυρισμών από το ολλανδικό κοινό. Πτώσεις και λάθη για τον Maxime Renaux(9-4) στην πίστα του Oss τον απογοήτευσαν με την τέταρτη θέση της ημέρας αλλά στο τέλος, παρέλαβε για πρώτη φορά στην καριέρα του το κόκκινο ταμπελάκι του πρωτοπόρου της βαθμολογίας.

Παρά την μέτρια απόδοση του M.Renaux, έγινε ο τέταρτος διαφορετικός πρωτοπόρος της βαθμολογίας στους τέσσερις έως τώρα αγώνες του πρωταθλήματος!

Δίνοντας πολλές και διαφορετικές μάχες και στα δύο σκέλη, οι Rene Hofer(4-10) και Isak Gifting(7-8) κατέλαβαν αντίστοιχα, την πέμπτη και έκτη θέση της ημέρας.

Αποτελέσματα MX2: 1. Jago Geerts (BEL, YAM), 50 2. Jed Beaton (AUS, HUS), 42 p.; 3. Kay de Wolf (NED, HUS), 38 p.; 4. Maxime Renaux (FRA, YAM), 30 p.; 5. Rene Hofer (AUT, KTM), 29 p.; 6. Isak Gifting (SWE, GAS), 27 p.; 7. Ruben Fernandez (ESP, HON), 25 p.; 8. Mikkel Haarup (DEN, KAW), 25 p.; 9. Wilson Todd (AUS, KAW), 24 p.; 10. Mattia Guadagnini (ITA, KTM), 23 p.;

Βαθμολογίες

MXGP
1. Tim Gajser (SLO, HON), 166
2. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 143
3. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 143
4. Romain Febvre (FRA, KAW), 143
5. Jorge Prado (ESP, KTM), 132
6. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 113
7. Glenn Coldenhoff (NED, YAM), 104
8. Pauls Jonass (LAT, GAS), 104
9. Alessandro Lupino (ITA, KTM), 83
10. Ben Watson (GBR, YAM), 71

MX2
1. Maxime Renaux (FRA, YAM), 141
2. Mattia Guadagnini (ITA, KTM), 136
3. Ruben Fernandez (ESP, HON), 133
4. Mathys Boisrame (FRA, KAW), 124
5. Roan Van De Moosdijk (NED, KAW), 119
6. Jago Geerts (BEL, YAM), 117
7. Jed Beaton (AUS, HUS), 109
8. Rene Hofer (AUT, KTM), 108
9. Thibault Benistant (FRA, YAM), 103
10. Kay de Wolf (NED, HUS), 87

Επόμενος αγώνας 25/7/21 Loket Τσεχία.

Πηγή:mxin.gr