MXGP 2020: Οι προετοιμασίες επιστροφής συνεχίζονται

Επιτέλους, η αγωνιστική δράση ξεκινά σιγά σιγά με την επιστροφή των κορυφαίων αναβατών του παγκοσμίου πρωταθλήματος motocross στις πίστες για προπόνηση. Ένας από αυτούς είναι και ο περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής Tim Gajser, ο οποίος έκανε την επιστροφή του σε τοπική πίστα στην Σλοβενία. Ο αναβάτης του HRC ανέβασε ορισμένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όπως ήταν φυσικό αρκετοί ήταν αυτοί που μαζεύτηκαν για να τον δουν.

Ο Gajser είναι χαρούμενος που επέστρεψε και μιλώντας πριν λίγες μέρες ο αναβάτης του HRC αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι αναβάτες του MXGP θα πρέπει να αλλάξουν όλη τους τη στρατηγική όταν επανεκκινήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα, καθώς οι αγώνες θα είναι ο ένας μετά τον άλλο σε μια προσπάθεια να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

«Νομίζω ότι είναι καλό το γεγονός ότι θα έχουμε τουλάχιστον ένα σαββατοκύριακο για διάλειμμα», είπε ο Gajser. «Επειδή η σεζόν είναι μεγάλη καθώς αποτελείται από 20 αγώνες, ξεκινούμε τον Μάρτιο και φυσιολογικά ολοκληρώνουμε τον Σεπτέμβριο, έτσι μετά από τρείς αγώνες στη σειρά ακολουθεί κενό και αυτό μας βοηθά να επαναφορτίσουμε τις μπαταρίες. Τώρα, με αυτή την ασυνήθιστη κατάσταση όταν επιστρέψουμε θα πρέπει να κάνουμε πολλούς αγώνες στη σειρά. Ξέρω ότι σωματικά και πνευματικά θα είναι δύσκολο, όμως όλοι θέλουμε να αγωνιστούμε και θα πρέπει να το χειριστούμε σωστά».

Σε ολόκληρη την Ευρώπη οι πίστες έχουν ανοίξει και οι αναβάτες του MXGP και ΜΧ2 μπορούν να προετοιμαστούν αναμένοντας την επιστροφή πιθανότατα τον Αύγουστο. Ο πρώην αναβάτης Marc DeReuver είναι χαρούμενος που οι αναβάτες της F&H Kawasakiμπορούν να προπονούνται μαζί.

«Όλες οι πίστες στην Ολλανδία αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι ανοικτές», είπε ο De Reuver. «Έτσι όλοι οι αναβάτες μας μπορούν να προπονηθούν μαζί. Πέρασα λίγο χρόνο στο Βέλγιο και λίγο στην Ολλανδία με τους αναβάτες, όμως τώρα όλοι μπορούν να προπονούνται μαζί και αυτά είναι σπουδαία νέα. Όταν ξεκίνησε το lockdown καθόμουν στον καναπέ και σκεφτόμουν ότι και αυτό είναι καλό καθώς ξεκουράστηκα, όμως ταυτόχρονα συνειδητοποίησα ότι δεν έχω ζωή χωρίς το motocross. Είμαι χαρούμενος που επιστρέψαμε στις προπονήσεις και στην κανονικότητα».

Ο κόσμος του motocross χωρίς αμφιβολία είναι ενθουσιασμένος που πέρασε η περίοδος του lockdown καθώς πέραν του ότι όλοι επέστρεψαν στους παλιούς ρυθμούς, επίσης βοηθούν το άθλημα του motocross να ορθοποδήσει ξανά. Αναβάτες όπως οι JeffreyHerlings, Antonio Cairoli, Clement Desalle, Gautier Paulin και πολλοί άλλοι προετοιμάζονται να αναμετρηθούν μεταξύ τους ξανά και όλοι γνωρίζουμε ότι θα κάνουν το καλύτερο στον πρώτο αγώνα που θα έχουμε ξανά.