Ελλάδα: Ιδρύεται επιτροπή για διεκδίκηση μηχανοκίνητων αγώνων

Χθές το πρωί σε μια σεμνή τελετή κάτω από την Ακρόπολη, είχαμε μια σημαντική εξέλιξη για το motorsport στην Ελλάδα. Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε την ίδρυση μιας ειδικής επιτροπής με σκοπό τη διεκδίκηση και διοργάνωση σημαντικών διεθνών μηχανοκίνητων αγώνων.

Η επιτροπή με επικεφαλής τον δημοσιογράφο Τάκη Πουρναράκη θα αποτελείται από πληθώρα σχετικών προσώπων. Όπως δήλωσε ο υφυπουργός, μέλη από την ΟΜΑΕ, τον ΕΟΤ αλλά και άνθρωποι που προάγουν την οδική ασφάλεια στη χώρας μας, θα συμβάλλουν όλοι μαζί στην επίτευξη του στόχου.

Ποιος είναι ο στόχος; Αν και δεν ονοματίστηκε από τον κ. Αυγενάκη, το Ράλλυ Ακρόπολις. Γιατί δεν πιστεύουμε οτι υπάρχει κάποιος με ¨όνειρα” περί Δραπετσώνας και Formula 1…

Βέβαια, μέχρι να ολοκληρωθεί η σύσταση αυτής της επιτροπής και να έχουμε τα πρώτα δείγματά της, ας είμαστε υπομονετικοί. Ειδικά αφού στην αρμόδια Ομοσπονδία τα πράγματα κάθε άλλο πάρα ήρεμα είναι. Οι παραιτήσεις μελών τόσο στην ΟΜΑΕ όσο και στην ΕΠ.Α. δείχνουν οτι θα είναι πολύ δύσκολο να οργανωθεί σωστά μια κοινή προσπάθεια διεκδίκησης του Ακρόπολις.

Ως γνωστό η FIA δεν υπολογίζει πλέον συναισθηματισμούς και καλές προθέσεις. Αντίθετα, αναθέτει αγώνες WRC μόνο σε χώρες που έχουν οργανωτική υποδομή και χρήμα. Εμείς, σίγουρα μπορούμε να ετοίμασουμε τον καλύτερο αγώνα του θεσμού, αρκεί να υπάρχει θέληση, ομόνοια και χρήμα. Δυστυχώς στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κάποιο από αυτά τα στοιχεία.

Πηγή: epitrohon.gr