MXGP 2019 – ΔΕΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ T.GAJSER

Μετά τις δύσκολες συνθήκες στην πίστα της Mantova το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP 2019 πέρασε στην γρήγορη και θεματική πίστα της Aqueda στην Πορτογαλία όπου ο Tim Gajser αποδείχτηκε να είναι ο πιο σταθερός αναβάτης της MXGP κατηγορίας κερδίζοντας την δεύτερη φετινή του νίκη Στην ΜΧ2 ο Jorge Prado συνέχισε το αήττητο του σερί ανεβαίνοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Κατηγορία ΜΧGP
Όσα λάθη δεν έκανε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Antonio Cairoli στον προηγούμενο δύσκολο αγώνα στην Mantova, τα έκανε στην Πορτογαλία χάνοντας την πρωτοπορία του αγώνα και στα δύο σκέλη. O Ιταλός κατάφερε να οδηγήσει το πρώτο σκέλος από νωρίς και υπό την πίεση του Tim Gajser είχε ένα σβήσιμο του κινητήρα τους στους τελευταίους γύρους χωρίς να μπορεί να επανακάμψει στην πρώτη θέση στους εναπομείναντες γύρους. Στο δεύτερο σκέλος κατάφερε να περάσει τον Clement Desalle για την πρώτη θέση μέχρι να έχει μια πτώση χάνοντας αρκετές θέσεις. Και στις δύο περιπτώσεις ο Gajser(1-1) ήταν ακριβώς εκεί που έπρεπε για να πάρει την πρωτοπορία και να κερδίσει τον δεύτερο φετινό του αγώνα με διπλή νίκη. Ο Cairoli προσπάθησε να περάσει ξανά στην πρώτη θέση στο πρώτο σκέλος ενώ στο δεύτερο πήρε δύσκολα την δεύτερη θέση μετά την πτώση του. Στο τέλος ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με τον Arnaud Tonus(3-3) να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα μετά από δύο πολύ δυνατά σκέλη. Για μια θέση στο βάθρο πάλεψε και ο Desalle(6-4) οδηγώντας για αρκετούς γύρους το δεύτερο σκέλος, μένοντας όμως από δυνάμεις στο τέλος. Πήρε την τέταρτη θέση με πέμπτο τον Jeremy Seewer(4-10) που εμφανίστηκε αρκετά ανταγωνιστικός στο πρώτο σκέλος δίνοντας όμορφες μάχες με τον ομόσταυλο του Τοnus. Την εξάδα συμπλήρωσε ο “rookie” της κατηγορίας Pauls Jonass(7-7) που μετά το βάθρο στον προηγούμενο αγώνα δείχνει να βρίσκει γρήγορα ρυθμό στην μεγάλη κατηγορία.

Αποτελέσματα Aqueda MXGP: 1. Tim Gajser (SLO, HON), 50 points; 2. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 44 p.; 3. Arnaud Tonus (SUI, YAM), 40 p.; 4. Clement Desalle (BEL, KAW), 33 p.; 5. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 29 p.; 6. Pauls Jonass (LAT, HUS), 28 p.; 7. Julien Lieber (BEL, KAW), 28 p.; 8. Romain Febvre (FRA, YAM), 27 p.; 9. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 26 p.; 10. Gautier Paulin (FRA, YAM), 22 p.

Κατηγορία ΜΧ2


Ο περσινός πρωταθλητής Jorge Prado(1-1) έχοντας χάσει το βρετανικό GP λόγω τραυματισμού στην αρχή της χρονιάς, ακολούθησε ένα αήττητο σερί για να αναρριχηθεί και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας. Στην Πορτογαλία αυτό ήταν εφικτό αλλά όπως αποδείχτηκε δεν ήταν και εύκολο αφού οι Henry Jacobi και Mitchell Evans τον ζόρισαν σε πρώτο και δεύτερο σκέλος αντίστοιχα. Στο τέλος όμως ο Ισπανός με την βοήθεια αρκετών συμπατριωτών του που έκαναν το ταξίδι στην γειτονική χώρα, κατάφερε να κρατήσει το αήττητο σερί του σε σκέλη και αγώνες επιστρέφοντας παράλληλα στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο μέχρι πρότινος πρωτοπόρος της βαθμολογίας Thomas Olsen(2-4) μετά την pole position στο σκέλος του Σαββάτου προσπάθησε κατά τον ίδιο τρόπο να επιτεθεί στο τέλος του πρώτου σκέλους χωρίς όμως να μπορέσει να πάρει την πρώτη θέση ενώ στο δεύτερο δεν είχε καλή εκκίνηση και έδωσε μάχη να φτάσει μέχρι την τέταρτη θέση όπου τερμάτισε. Ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με τον Evans(4-3) να τον ακολουθεί στην τρίτη θέση δείχνοντας εκπληκτική ταχύτητα στους πρώτους γύρους. Ο Jacobi(7-2) έδωσε σε ακόμα έναν αγώνα μάχες για την πρώτη τριάδα και θα μπορούσε να έχει πάρει την δεύτερη θέση στον αγώνα αν δεν είχε μια πτώση στον προτελευταίο γύρο του πρώτους σκέλους πέφτοντας μακρυά από την τρίτη θέση. Δικαιώθηκε όμως στο επόμενο σκέλος κατακτώντας την δεύτερη θέση, για την τέταρτη θέση της ημέρας. Με δύο ένατες θέσεις ο Maxime Renault τερμάτισε στην πέμπτη θέση του GP με τον Roan De Moosdijk(13-5) να πραγματοποιεί ένα εκπληκτικό δεύτερο σκέλος μπαίνοντας στην πρώτη εξάδα του αγώνα.

Αποτελέσματα Aqueda MX2: 1. Jorge Prado (ESP, KTM), 50 points; 2. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 40 p.; 3. Mitchell Evans (AUS, HON), 38 p.; 4. Henry Jacobi (GER, KAW), 36 p.; 5. Maxime Renaux (FRA, YAM), 24 p.; 6. Roan Van De Moosdijk (NED, KAW), 23 p.; 7. Tom Vialle (FRA, KTM), 23 p.; 8. Adam Sterry (GBR, KAW), 22 p.; 9. Jago Geerts (BEL, YAM), 20 p.; 10. Mitchell Harrison (USA, KAW), 18 p.

Βαθμολογίες

MXGP
1. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 285
2. Tim Gajser (SLO, HON), 251
3. Gautier Paulin (FRA, YAM), 197
4. Clement Desalle (BEL, KAW), 175
5. Arminas Jasikonis (LTU, HUS), 166
6. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 153
7. Pauls Jonass (LAT, HUS), 137
8. Jeremy Van Horebeek (BEL, HON), 136
9. Arnaud Tonus (SUI, YAM), 122
10. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 120

MX2
1. Jorge Prado (ESP, KTM), 250
2. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 247
3. Henry Jacobi (GER, KAW), 193
4. Jago Geerts (BEL, YAM), 170
5. Tom Vialle (FRA, KTM), 164
6. Mitchell Evans (AUS, HON), 155
7. Ben Watson (GBR, YAM), 155
8. Davy Pootjes (NED, HUS), 128
9. Adam Sterry (GBR, KAW), 127
10. Calvin Vlaanderen (NED, HON), 122

Επόμενος αγώνας 26/5/19 Saint Jean d’Angely Γαλλία.

Πηγή:mxin.gr