Hyundai Motorsport: Αναπροσαρμογή πλάνων εν όψη Πορτογαλίας

Η Hyundai Motorsport αναπροσάρμοσε τα πλάνα της όσον αφορά τους οδηγούς που θα τρέξουν στον επερχόμενο αγώνα της Πορτογαλίας, ένατο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι.


Μετά την πολύ ανταγωνιστική τους εμφάνιση στο ράλι Χιλής, οι Sebastien Loeb και Daniel Elena θα τρέξουν και στον αγώνα της Πορτογαλίας, μαζί με τους Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul και Dani Sordo/Carlos del Barrio.


Ο Loeb τερμάτισε τρίτος στη Χιλή εξασφαλίζοντας έτσι το πρώτο του βάθρο με τα χρώματα της Hyundai Motorsport, ενώ παράλληλα ολοκλήρωσε στη ψηλότερη θέση μεταξύ των πληρωμάτων της Hyundai. Αυτό το αποτέλεσμα βοήθησε την ομάδα να παραμείνει στην πρωτοπορία του πρωταθλήματος κατασκευαστών μετά την αποχώρηση του Thierry Neuville.
Καθώς η σεζόν πλησιάζει στο πρώτο μισό, η Hyundai Motorsport έχει πλεονέκτημα 29 βαθμών στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Η ομάδα είναι αποφασισμένη να αυξήσει την απόδοση της έναντι στον ανταγωνισμό καθώς ακολουθεί ακόμα μια κλειστή μάχη. Οι Andreas Mikkelsen/Anders Jæger – Amland θα επιστρέψουν στο i20 Coupe WRC στον αγώνα της Σαρδηνίας τον ερχόμενο μήνα.


Ο αγωνιστικός διευθυντής Andrea Adamo είπε, «Δεν ήταν εύκολο να πάρουμε αυτή την απόφαση. Πρέπει να προχωρούμε σαν ομάδα και να εκμεταλλευόμαστε όσο το καλύτερο δυνατόν τα πληρώματα μας. Οι Sebastien και Daniel είχαν ένα ανταγωνιστικό αγώνα στη Χιλή και έχουν πολύ καλή αίσθηση με το αυτοκίνητο στο χώμα. Νοιώθουμε ότι η συνεισφορά τους θα μας βοηθήσει να μαζέψουμε βαθμούς και στην Πορτογαλία. Προσπαθούμε πολύ να βοηθήσουμε τον Andreas να ξαναβρεί την αυτοπεποίθηση του και είμαστε σίγουροι ότι η προσέγγιση του στον επόμενο αγώνα που θα τρέξει που είναι στη Σαρδηνία θα είναι η ίδια με την Αργεντινή. Όταν έχεις οδηγούς σαν τους δικούς μας και δεις τα αποτελέσματα στη Χιλή, τότε είναι αναγκαίο να αντιδράσεις γρήγορα».

Sebastien Loeb

Από την πλευρά του ο Sebastien Loeb είπε, «Ένοιωθα πολύ καλά με το Hyundai i20 Coupe WRC στη Χιλή και αυτό αποδείχθηκε με το πρώτο μας βάθρο. Είμαι ευχαριστημένος που έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ στη Πορτογαλία καθώς θα αποκτήσω περισσότερη δυναμική για τη συνέχεια. Αυτή ήταν μια απόφαση που δεν περίμενα. Αισθάνομαι θετικά και είμαι αποφασισμένος για ακόμα ένα πολύ δυνατό αποτέλεσμα».