Motogp Valencia: Τελευταία pole με τη Yamaha

Στην πίστα της Valencia ολοκληρώνετε όπως και κάθε χρόνο η σεζόν για το motogp. Στις σημερινές κατατακτήριες δοκιμές ο Jorge Lorenzo κατάφερε να πάρει την pole position, την τελευταία του με την ομάδα της Yamaha καθώς από του χρόνου θα αγωνίζεται με τα χρώματα της Ducati.

Μειώνοντας κατά έξι δέκατα το ρεκόρ γύρου που κατείχε ο ίδιος από το 2015, ο Lorenzo κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στη σχάρα εκκίνησης του αυριανού αγώνα. Ο μόνος που φάνηκε να μπορεί να ακολουθήσει το φρενήρη ρυθμό του «Σπαρτιάτη» ήταν ένας ακόμα Ισπανός, ο πρωταθλητής Marquez με τη Honda.

Τρίτος αλλά εφτά δέκατα πιο αργός από το συναθλητή του στη Yamaha κατατάχτηκε ο «Γιατρός», ενώ στην τέταρτη θέση και πρώτος στην εκκίνηση της δεύτερης σειράς θα βρίσκεται ένας ακόμα Ισπανός, ο ταλαντούχος Vinales με την εξαιρετικά βελτιωμένη Suzuki.

Δίπλα από τον Vinales θα στηθεί ο Dovizioso με Ducati, ακολουθούμενος από Pol Espargaro με την Yamaha της περιφερειακής ομάδας Tech3. Ο Iannone με την Ducati θα βρίσκεται στην 7η θέση της εκκίνησης , ενώ ο Pedrosa που αναρρώνει ακόμα από τον τραυματισμό του στο Motegi θα βρίσκεται στην 8η θέση.

Τη δεκάδα των πρώτων στην εκκίνηση του αυριανού κλείνουν οι Α. Espargro με Suzuki και Smith με τη δεύτερη Yamaha της Tech3.