Motogp Silverstone: Οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν

Οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν και στον αγώνα του Silverstone με τον Maverick Vinales να παραδειγματίζετε από τη νίκη του Crutchlow στον προηγούμενο αγώνα, σημειώνοντας την παρθενική του νίκη στη μεγάλη κατηγορία και ταυτόχρονα η Suzuki να πανηγυρίσει τη νίκη μετά από εννέα χρόνια.

moto (2)

Απίστευτα πράγματα έγιναν στον αγώνα του Σίλβερστοουν, ο οποίος διήρκεσε έναν γύρο λιγότερο λόγω του σοβαρού ατυχήματος των Loris Baz και Pol Espargaro λίγο μετά την εκκίνηση. Στην επανεκκίνηση, που έγινε με την ίδια κατάταξη της εκκίνησης, οι Cal Crutchlow και Valentino Rossi έφυγαν καλά, ενώ ο Maverick Vinales όχι τόσο όσο στην εκκίνηση.

moto (5)

Ωστόσο, ο Ισπανός έχοντας καταιγιστικό ρυθμό δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, πέρασε τους δύο προαναφερθέντες, «έχτισε» μία ασφαλή διαφορά και χωρίς να απειληθεί από κανένα έγραψε ιστορία, καθώς αυτή ήταν η παρθενική του νίκη στο Moto GP και πρώτη της Suzuki μετά από 9 χρόνια.

moto (6)

Όσον αφορά τους Crutchlow και Rossi, έδωσαν μεγάλες και εντυπωσιακές μάχες με τους Andrea Iannone και Marc Marquez, όμως ο Ιταλός είχε πτώση και εγκατέλειψε, τη στιγμή που ο αναβάτης της Repsol Honda έκανε λάθος στην προσπάθεια να περάσει τον Crutchlow για τη δεύτερη θέση για να μείνει τελικά στην τέταρτη.

Έτσι, ο Βρετανός, που θέλησε να τρελάνει τους συμπατριώτες του με τη μαχητικότητά του, και ο «Γιατρός» ανέβηκαν στο βάθρο μαζί με τον μεγάλο νικητή του αγώνα, με τον VR46 να μειώνει ελάχιστα τη διαφορά από τον Marquez στη βαθμολογία.

moto (1)

Από εκεί και πέρα, τον Ισπανό ακολούθησε ο Dani Pedrosa, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Andrea Dovizioso, Aleix Espargaro, Jorge Lorenzo, Danilo Petrucci, Alvaro Bautista. Τέλος, να σημειώσουμε ότι ο Lorenzo έχασε σημαντικό έδαφος στη μάχη του τίτλου, με την όγδοη θέση, τη στιγμή που περιμένουμε να μάθουμε νεότερα για την κατάσταση της υγείας των Baz και Pol Espargaro.

moto (3)

Έτσι, στη βαθμολογία ο Marquez παρέμεινε στην κορυφή με 210 βαθμούς, με τον Rossi να μειώνει τη διαφορά μόλις στους 50 βαθμούς (160) και τον Ισπανό να είναι το φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου στο Moto GP. Τρίτος ακολουθεί με 146 ο Lorenzo, που έχασε σημαντικό έδαφος στη μάχη για το πρωτάθλημα, ενώ στους 125 ανέβηκε ο τέταρτος Vinales.