Πικκής ΛΑΛ Tarmac Mini Rally 2016: Επικράτησε το φαβορί

Διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου από την Λ.Α.Λ. (Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού) ο καθιερωμένος αγώνας Limassol Tarmac Mini Rally εις μνήμη του Αντρέα Πικκή.

Η οικογένεια του αείμνηστου Αντρέα, διοργάνωσε τον αγώνα αλλά και η μεγάλη οικογένεια του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό της Λεμεσού τον τίμησε με την παρουσία της, είτε σαν διαγωνιζόμενοι  αλλά και σαν θεατές.  Εκτός από τις γνωστές συμμετοχές των μελών της Λέσχης της Λεμεσού φέτος είχαμε και την συμμετοχή αθλητών από τις αναβάσεις (Στέλιος Κυθρεώτης και Χρίστος Πολυκάρπου) αλλά και δύο διαγωνιζομένων οι οποίοι ετοίμαζαν τα αγωνιστικά τους για τον επερχόμενο μας διεθνή αγώνα. Αυτοί δεν ήταν άλλοι από τους Χρίστο Δημοσθένους – Πάμπο Λαό και Αλέξανδρο Τσουλλόφτα – Στέλιο Ηλία.

Ο αγώνας αν και ήταν βαθμολογικά αδιάφορος λόγω του χαρακτήρα του ως “Novice”, σημείωσε τεράστια επιτυχία με τον κόσμο της Λεμεσού και όχι μόνο να τιμά για ακόμα μια φορά την μνήμη ενός ανθρώπου ο οποίος αγάπησε και αγαπήθηκε όσο λίγοι στον χώρο και τα πληρώματα έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό αποζημιώνοντας τους με άπλετο θέαμα.

Στον αγώνα είχαμε και την παρουσία παλιών αγωνιστικών αυτοκινήτων της Λέσχης Ιστορικού όπου οι παλαιότεροι είχαν την ευκαιρία να αναβιώσουν μνήμες του παρελθόντος από τα συγκεκριμένα αγωνιστικά και οι νεότεροι να δουν ιστορικά αγωνιστικά τα οποία έγραψαν την δική τους ιστορία.  Ακόμα μια εντυπωσιακή πινελιά στον αγώνα ήταν και η βράβευση πριν τον αγώνα, παλαιών συναθλητών του αείμνηστου Αντρέα Πικκή, μελών της τοπική Λέσχης Αυτοκινήτου Λεμεσού, με στόχο την επόμενη χρονιά να βραβευτούν και παλαιοί συναθλητές του από όλη την Κύπρο.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι είχαμε την επικράτηση του  φαβορί και δεξιοτέχνη σε ασφάλτινες επιφάνειες Αντώνη Χρίστου ο οποίος είχε δίπλα του τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος αγώνων ταχύτητας Νικόλα Γεωργίου “Chips Junior”.  Το πλήρωμα κέρδισε τις δύο πρώτες ειδικές και στο δεύτερο πέρασμα έλεγξε τον ανταγωνισμό  ανεβαίνοντας για ακόμη μια φορά στο πρώτο σκαλί του βάθρου.  Στη δεύτερη θέση με διαφορά 6,2 δευτερόλεπτα τερμάτισαν οι Χρίστος Δημοσθένους και Πάμπος Λαός. Το πλήρωμα αν και έτρεχε με χωμάτινα ελαστικά και ρυθμίσεις, έχοντας σαν σκοπό την καλύτερη ετοιμασία του αγωνιστικού ενόψει Cyprus Rally έδειξε ότι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση κερδίζοντας τις δύο ειδικές διαδρομές του δεύτερου περάσματος. Το πόντιουμ συμπλήρωσαν οι Σταυρος Ζήνωνος και Γιώργος Αλεξάνδρου με διαφορά στα 11,20 δευτερόλεπτα από την πρώτη θέση,  οι οποίοι κατά  γενική ομολογία ήταν οι πιο εντυπωσιακοί στον αγώνα.

Στην τέταρτη θέση γενικής, και πρώτοι στην κατηγορία RC6.1 τερμάτισαν οι Αλέξανδρος Τσουλλόφτας και Στέλιος Ηλία. Το πλήρωμα είχε μια εξαιρετική παρουσία στον αγώνα χωρίς υπερβολές στα περάσματα τους. Ο Αλέξανδρος ο οποίος έτρεξε για πρώτη φορά σε ένα καθαρά ασφάλτινο αγώνα έδειξε να μπαίνει γρήγορα στα δεδομένα του έχοντας πολύ καλή παρουσία.

Στην 5η θέση γενικής και πρώτοι στην κατηγορία X1 τερμάτισαν οι Φαίδωνας Ιάσονος και Ιωάννου Κιβίδας και στην έκτη γενικής και δεύτεροι στην κατηγορία RC6.1 τερμάτισαν οι Νεστορίδης-Σιακαλλής. Στην 7η θέση και πρώτοι στην κατηγορία X1 τερμάτισαν οι Νίκος και Αντρέας Σπύρου ακολουθούμενοι στην 8η θέση και πρώτη στην κατηγορία Ε1 από τους Γεωργίου και Μιχαήλ οι οποίοι ξεπέρασαν την κακοτυχία που είχαν στα προηγούμενα πικκής μίνι ράλι και μετά από αρκετό καιρό κατάφεραν να τερματίσουν στον αγώνα. Το ίδιο συνέβη και  με τον Γιώργο Πικκή ο οποίος τερμάτισε 17ος γενικής αφήνοντας τον πλήρως ικανοποιημένο Στην 9η θέση γενικής και πρώτη στην RC2 τερμάτισαν οι Ανδρέου. Την δεκάδα συμπλήρωσε το πρώτο Novice πλήρωμα με τους Κουλλουρου.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τις βραβεύσεις των πρωτευσάντων στο κέντρο του χωριού. Κλείνοντας θέλουμε να συγχαρούμε τους πρωτεύσαντες σε όλες τις κατηγορίες, την Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού για την πολύ καλή διοργάνωση και την φιλοξενία την οποία μας πρόσφεραν, αλλά περισσότερο από όλους την οικογένεια του αείμνηστου Ανδρέα Πικκή που με αυτό τον τρόπο κρατάει ζωντανή την μνήμη του.

 

Κείμενο: Μιχάλης Κοντογιώργης