Motogp San Marino: Ένας Pedrosa από το παρελθόν

Ένας Pedrosa από το παρελθόν κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα στο San Marino χαλώντας το πάρτι στους χιλιάδες Ιταλούς που κατέκλεισαν την πίστα περιμένοντας νίκη από το είδωλο τους, τον Valentino Rossi. Εκκινώντας ένατος κατάφερε μέχρι τα μέσα του αγώνα να βρεθεί στην τριάδα και έχοντας το καλύτερο γυρολόγιο από όλους κατάφερε να πάρει τη νίκη και να γίνει ο όγδοος διαφορετικός νικητής στη φετινή χρονιά.

moto-4

Ο γιατρός οδήγησε για μεγάλο μέρος τον αγώνα και εκεί που όλα έδειχναν ότι ήταν ικανός για τη νίκη τελικά περιορίστηκε στη δεύτερη θέση μειώνοντας τη διαφορά από τον Marc Marquez.

moto-1

Το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Jorge Lorenzo ο οποίος παρά την πολύ καλή εκκίνηση που είχε δεν μπόρεσε να απειλήσει τους Pedrosa και Rossi. Ο Marquez για ακόμα ένα αγώνα είδε την πλάτη του Rossi και τη μεταξύ τους διαφορά να μειώνετε στους 43 βαθμούς με πέντε αγώνες να απομένουν.

moto-2

Από εκεί και πέρα, ακολούθησαν οι Maverick Vinales, Andrea Dovisiozo, Michele Pirro, Pol Espargaro, Cal Crutchlow, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο Alvaro Bautista.

Τέλος, τον αγώνα εγκατέλειψαν οι Aleix Espargaro, Javier Fores και Alex Lowes. Στη βαθμολογία, λοιπόν, ο Marquez προηγείται με 223 πόντους έναντι 180 του Rossi και 162 του Lorenzo, τη στιγμή που απομένουν πέντε αγώνες για το φινάλε της σεζόν.