Hyundai Motorspot: Συνεχίζονται οι προετοιμασίες

Το καλοκαίρι για την Hyundai Motorspot ήταν άκρως παραγωγικό με την εταιρία να έχει συναρπαστικές εξελίξεις στο πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι και στην εξέλιξη δυο νέων αυτοκινήτων για τη νέα χρονιά.

Προσβλέποντας το 2017 η ομάδα θα ξεκινήσει αυτή τη βδομάδα τις τελικές δοκιμές εξέλιξης μετά από πέντε μήνες προετοιμασίας του νέου αυτοκινήτου, με το οποίο θα αγωνιστεί τη νέα χρονιά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Τον Ιούνιο φτιάχτηκε και δεύτερο αγωνιστικό το οποίο δοκιμάστηκε σε ιδιωτικές δοκιμές, με τον Kevin Abbring να έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στην εξέλιξη. Μετά το ράλι Γερμανίας το νέο αυτοκίνητο δοκίμασαν επίσης οι Hayden Paddon και Dani Sordo.

2016 FIA World Rally Championship / Round 04 /  Rally Argentina // April 21-24, 2016 // Worldwide Copyright: Hyundai Motorsport

Και οι τρείς οδηγοί έκαναν δοκιμές εξέλιξης στην Καταλονία την τελευταία βδομάδα του Αυγούστου στα πλαίσια της προετοιμασίας για το ράλι Ισπανίας. Ο επόμενος σταθμός είναι η Κορσική την ερχόμενη εβδομάδα όπου θα προετοιμαστούν για τον δέκατο γύρο του πρωταθλήματος το ράλι Κορσικής.

Το απροσδόκητα μεγάλο διάλειμμα που είχαν οι οδηγοί μετά την ακύρωση του ράλι Κίνας εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο περνώντας χρόνο με τις οικογένειες και τους φίλους τους. Ο Dani Sordo ξεκουράστηκε στο σπίτι του όμως ανυπομονεί να ξαναμπεί στο i20WRC για τις δοκιμές ενόψει Κορσικής. Ο Neuville συμμετείχε σε διάφορες εκδηλώσεις για τους σπόνσορες του όπου μεταξύ αυτών ήταν και η παρουσία του στο Βελγικό grand prix. Ο Hayden Paddon έκανε το μεγάλο ταξίδι στη Νέα Ζηλανδία όπου πέρασε χρόνο με τους οικείους του και επέστρεψε στη Ευρώπη για να ετοιμαστεί και αυτός για τον επόμενο γύρο του πρωταθλήματος.

Η ακύρωση του ράλι Γερμανίας ανάγκασε την ομάδα να προβεί σε αλλαγές στο πρόγραμμα της. Τα κοντέινερ μήκους δώδεκα μέτρων που χρησιμοποιεί η ομάδα για τη μεταφορά του εξοπλισμού φορτώθηκαν σε πλοίο το οποίο θα τα μεταφέρει απευθείας στην Αυστραλία για τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς. Συνολικά θα μεταφερθούν 50 τόνοι υλικών όπου μεταξύ αυτών είναι τα αυτοκίνητα για τις αναγνωρίσεις, ανταλλακτικά, εργαλεία, το service και ο χώρος φιλοξενίας. Τα τρία i20WRC θα μεταφερθούν αεροπορικώς μετά τον τελευταίο αγώνα επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Δύσκολο έργο αναμένετε να έχουν οι μηχανικοί της ομάδας όσον αφορά το στήσιμο των αγωνιστικών, καθώς τους αγώνες της Κορσικής, Ισπανίας και Αγγλίας θα χωρίζει μόλις μια βδομάδα και έτσι θα έχουν ουσιαστικά τέσσερις μέρες για να ετοιμάσουν τα αυτοκίνητα.

2016 FIA European Rally Championship / Round 05 /  Kenotek Ypres Rally // June 23-25, 2016 // Worldwide Copyright: Hyundai Motorsport

Το ντεμπούτο του στο ράλι Κορσικής θα κάνει και το νέο i20 R5 όπου η ομάδα θα συμμετάσχει με τρία αυτοκίνητα, ολοκληρώνοντας έτσι τη διαδικασία για την ομολογκασιόν του αυτοκινήτου. Τα τρία πληρώματα που θα οδηγήσουν τα R5 είναι οι Kevin Abbring/Seb Marcial, Stéphane Sarrazin/Jacques-Julien Renucci και Fabio Andolfi/Manuel Fenoli τα οποία στη συνέχεια θα παραδοθούν σε πελάτες που τα έχουν παραγγείλει.