kapodistrias
Home Motorcycle MotoGP MotoGP Misano: Απόλυτος κυρίαρχος και νικητής ο Martin

MotoGP Misano: Απόλυτος κυρίαρχος και νικητής ο Martin

O Jorge Martin έκανε το 2 στα 2 στο Misano αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς ο Ισπανός κατέκτησε τη νίκη του αγώνα Sprint και επικράτησε άνετα στο Grand Prix της Κυριακής.

Όταν τα κόκκινα φώτα της πίστας του Misano έσβησαν, ανακοινώνοντας την έναρξη το Grand Prix, ο Jorge Martin κατάφερε να στρίψει πρώτος, με τον Francesco Bagnaia και τον Marco Bezzecchi να ακολουθούν. Πίσω τους ήταν ο Dani Pedrosa και στην προσπάθεια του Maverick Vinales να περάσει μπροστά, ο Ισπανός της Aprilia αναγκάστηκε να ανοίξει τη γραμμή του και αυτό επέτρεψε στον Brad Binder να περάσει.

Οι 2 πρώτοι άρχισαν αμέσως να ανοίγουν διαφορά, με τον Bezzecchi αντίστοιχα να ανοίγει τη διαφορά από τις 2 ΚΤΜ. ο Bagnaia έκανε κάποιες πρώτες προσπάθειες να κοιτάξει από την εσωτερική του Martin, αλλά ο Ισπανός δεν του άφησε κανένα περιθώριο.

Εν τω μεταξύ ο Bezzecchi είχε αρχίσει να τους πλησιάζει και στον 6ο γύρο πέρασε μπροστά από τον Pecco Bagnaia, όμως στα φρένα της 10ης στροφής άνοιξε τη γραμμή του και αυτό επέτρεψε στον Ιταλό της εργοστασιακής Ducati να περάσει μπροστά.

Στον επόμενο γύρο ο Bagnaia έκανε νέο ρεκόρ γύρου κατά τη διάρκεια αγώνα (1:31.791), χωρίς όμως να μπορεί και πάλι να επιτεθεί στον Martin.

O Brad Binder βρισκόταν στην 4η θέση, αλλά στον 9ο γύρο έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του και έπεσε. Ανέβηκε πάλι στην ΚΤΜ και συνέχισε τον αγώνα, αλλά πλέον ήταν πολύ πίσω, στις τελευταίες θέσεις.

Σε εκείνους τους γύρους είχαμε αρκετές πτώσεις, καθώς οι Michele Pirro ήρθαν σε επαφή και έπεσαν στον 10ο γύρο και ο Joan Mir ακολούθησε ένα γύρο αργότερα.

Στο 12ο γύρο ο Pedrosa είχε αρχίσει να ρίχνει τη διαφορά από τους 3 πρώτους, ενώ ο Martin άνοιξε τη διαφορά από τον Bagnaia σε πάνω από 2 δευτερόλεπτα. Ήταν προφανές ότι ο Ιταλός δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό και έχασε και τη 2η θέση από τον Bezzecchi στον 19ο γύρο.

Ο Pedrosa είχε αρχίσει στους τελευταίους γύρους να πλησιάζει τον Bagnaia και είχαμε ένα σκηνικό αντιστοιχο του χθεσινού αγώνα Sprint. Όμως και πάλι ο Bagnaia άντεξε στις επιθέσεις του μικροσκοπικού Σαμουράι και κατάφερε να παραμείνει στην τρίτη θέση, με τον Pedrosa να παίρνει άλλη μια ηρωική τέταρτη θέση.

Μπροστά, ο Jorge Martin διέσχισε άνετα πρώτος τη γραμμή του τερματισμού, με διαφορά 1,2 δευτερόλεπτα από τον Marco Bezzecchi.

Ο Pecco Bagnaia ανέβηκε στο βάθρο, παρά τον πόνο που είχε από τον τραυματισμό του πριν μια εβδομάδα. Στην 4η θέση ο εκπληκτικός Dani Pedrosa με το πλαίσιο από ανθρακονήματα στη μοτοσυκλέτα του.

Πέμπτος τερμάτισε ο Maverick Viñales, μπροστά από τον Miguel Oliveira. O Μarc Marquez ήταν η κορυφαία Honda στην 7η θέση, ενώ πίσω του βρέθηκε ο Raul Fernandez. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Luca Marini και Johann Zarco.

Πηγή:mgp.gr