Τρίτο παγκόσμιο Ράλλυ Ακρόπολις, τρίτος τερματισμός για το πλήρωμα της VE2 Rally Team

Παρά το μηχανικό πρόβλημα που αντιμετώπισαν στο δεύτερο σκέλος με το τιμόνι του Skoda FabiaRally2 Evo, οι Βασίλειος και Ιωάννης Βελάνης επέστρεψαν την τελευταία ημέρα στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις κάνοντας χρήση του κανονισμού superrally και ανέβηκαν στη ράμπα του τερματισμού στον εθνικό μας αγώνα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

«Έπειτα από το μηχανικό πρόβλημα που είχαμε, στόχος μας ήταν να κινηθούμε προσεκτικά, ώστε να ολοκληρώσουμε το φετινό Ράλλυ Ακρόπολις. Και τα καταφέραμε!», ήταν τα πρώτα λόγια του οδηγού της VE2 Rally Team, συνεχίζοντας: «Το φετινό Ράλλυ Ακρόπολις ήταν από τα πιο σκληρά που έχουμε κάνει στην καριέρα μας. Είμαστε τυχεροί, γιατί η ζημιά που πάθαμε στο τιμόνι δεν προέκυψε στην ειδική διαδρομή με αγωνιστικό ρυθμό, αλλά στην απλή. Φτάσαμε στον τερματισμό αλώβητοι και ήταν μια σημαντική επιτυχία για εμάς και την ομάδα. Οι ειδικές ήταν πολύ σκληρές λόγω των καιρικών συνθηκών»

 

Το πλήρωμα τερμάτισε στην 38η θέση της γενικής κατάταξης μεταξύ των 69 εκκινούντων και στην 8ημεταξύ των Ελληνικών πληρωμάτων. Μέχρι τη στιγμή της μηχανικής βλάβης, το πλήρωμα της VE2Rally Team βρισκόταν στην τέταρτη θέση της άτυπης Ελληνικής κατάταξης: «Σίγουρα δεν είναι το αποτέλεσμα που θα επιθυμούσαμε, αλλά οι μηχανικές βλάβες δυστυχώς μπορούν να συμβούν στον οποιοδήποτε. Είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τον αγώνα. Μερίδιο ευθύνης για το αποτέλεσμα έχει και ο συνοδηγός μου, Ιωάννης Βελάνης, ο οποίος με καθοδήγησε για άλλη μια φορά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και μαζί φτάσαμε στον τερματισμό ενός δύσκολου αγώνα. Ευχαριστώ πολύ τον μάνατζερ της ομάδας, Ρόμπερτ Ναχμία για την άψογη οργάνωση της συμμετοχής μας, καθώς και την ομάδα μου ToppCars Rally Team», τόνισε ο Βασίλειος Βελάνης, και συμπλήρωσε «Φυσικά η συμμετοχή μας στον εθνικό μας αγώνα δεν θα ήταν δυνατή, χωρίς τη στήριξη των χορηγών μας. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο myzen.gr, το online κανάλι ασφάλισης της GroupamaΑσφαλιστική, στη Singer, στην Toyotomi, στην Technohull, στην Ergorom και στη Serkova. Ευχαριστώ πολύ τους χορηγούς επικοινωνίας, Cosmote TV και 4 Τροχούς για την προβολή της προσπάθειάς μας»

 

Στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις συμμετείχαν 20 Ελληνικά πληρώματα, τα περισσότερα εκ των οποίων ανέβηκαν στη ράμπα του τερματισμού στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας: «Αξίζουν πολλά μπράβο στα Ελληνικά πληρώματα που ρίχτηκαν στη μάχη με το χρόνο σε αυτόν τον απαιτητικό αγώνα. Παρά τις όποιες δυσκολίες αντιμετώπισαν, δεν το έβαλαν κάτω και αρκετά από αυτά ανταμείφθηκαν αντικρίζοντας την καρώ σημαία», δήλωσε ο οδηγός της VE2 Rally Team, κλείνοντας: «Δεν μπορώ να μην ευχαριστήσω τα στελέχη της οργάνωσης, τους κριτές, τους εθελοντές αλλά και την Ελληνική Αστυνομία που βοήθησαν ώστε ο αγώνας να πραγματοποιηθεί με απόλυτη επιτυχία. Ευχαριστώ, επίσης, τους χιλιάδες θεατές που ανέβηκαν στο βουνό για να θαυμάσουν και να χειροκροτήσουν την προσπάθειά μας!»

Σημαντικές εταιρείες στήριξαν τη φετινή προσπάθεια της VE2 Rally Team στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Το myZen.gr, το online κανάλι ασφάλισης από την Groupama Ασφαλιστική, που έχει ξεχωρίσει ήδη στο χώρο της online ασφάλισης αυτοκινήτου, με κύρια χαρακτηριστικά την ασφάλεια, την ευκολία και την οικονομία.

Η Singer, με πάνω από 172 χρόνια διεθνούς παρουσίας και ένα εμπορικό σήμα παγκοσμίου φήμης είναι συνώνυμο της ραπτομηχανής, της αξιοπιστίας και της άριστης ποιότητας, καθιστώντας τη θέση της εταιρείας ηγετική στον τομέα των ηλεκτρικών ειδών οικιακού εξοπλισμού.

H Toyotomi, ηγέτιδα εταιρεία στην αγορά κλιματισμού με σημαντική θέση και δραστηριοποίηση στις αγορές των μεγάλων και μικρών ηλεκτρικών συσκευών και με δραστηριότητες σε περισσότερες από 12 ευρωπαϊκές χώρες.

Η Technohull, εταιρεία κατασκευής πολυτελών σκαφών υψηλών επιδόσεων, η Ergorom, κατασκευαστική εταιρεία με έδρα τη Ρουμανία που ειδικεύεται σε ανακαινίσεις εσωτερικών χώρων και η vodka Serkova, ένα από τα κορυφαία ποτά της αγοράς.

Στο πλευρό της ομάδας θα είναι επίσης η Cosmote TV που προβάλλει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ στην Ελλάδα αλλά και τους αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ και οι 4Τροχοί, το κορυφαίο περιοδικό αυτοκινήτου της πατρίδας μας, με ιδιαίτερη ευαισθησία στους αγώνες και στις προσπάθειες των Ελληνικών πληρωμάτων.

Ακολουθήστε την ομάδα μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100035389826932

Instagram: https://www.instagram.com/ve2rallyteam/

Δελτίο Τύπου