MotoGP 9ος γύρος – Γερμανία / Sachsenring: Παίρνει φωτιά το πρωτάθλημα του MotoGP

O Marc Marquez πέτυχε την όγδοη συνεχόμενη pole position και όγδοη συνεχόμενη νίκη του στο γερμανικό σιρκουί του Sachsenring που φιλοξένησε τον ένατο από τους δεκαοκτώ αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος MotoGP.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής εκκίνησε καλά αλλά σύντομα βρέθηκε στη σκιά του τοπικού ήρωα, Jonas Folger. Ο αναβάτης της Monster με τη Yamaha έκανε την έκπληξη αλλά η απειρία του οδήγησε σε λάθη που επέτρεψαν στον πρωταθλητή να προσθέσει άλλη μια νίκη στο παλμαρέ του. Μια νίκη που τον ανέβασε και στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Ο Marc αφιέρωσε την 31η νίκη του στα MotoGP (ισοφαρίζοντας τον αριθμό νικών του Eddie Lawson) στο Nicky Hayden, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Μάιο.

Ο Folger έμεινε τελικά 3.3sec πιο πίσω στη δεύτερη θέση κατακτώντας το πρώτο βάθρο στην καριέρα στη μεγάλη κατηγορία, επίδοση που «ισοφαρίζει» εκείνη του ομόσταβλού του, Johann Zarco, πριν μερικές βδομάδες στη γαλλική πίστα το Μαν. Τον Folger ακολούθησε ο ομόσταυλος του Marquez, Dani Pedrosa, χωρίς ωστόσο να μπορεί να τον απειλήσει σε κανένα σημείο του αγώνα.

Τέταρτη και πέμπτη θέση για τις δύο εργοστασιακές Yamaha, με τον Maverick Vinales να ανεβαίνει από την 11 θέση, την ώρα που ο μέχρι πρότινος πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Andrea Dovizioso, δεν περνούσε και το καλύτερο δυνατό απόγευμα. Ο εργοστασιακός αναβάτης της Ducati έμεινε όγδοος και έτσι όχι απλά έπεσε από την κορυφή αλλά πλέον είναι τρίτος στην κατάταξη. Αντίθετα, ο Ρόσι δεν μπόρεσε να συνεχίσει το σερί των νικών αλλά με τη θέση του αυτή έμεινε για καλά μέσα στο κυνήγι του φετινού τίτλου.

Μετά τα αποτελέσματα της Γερμανίας και μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μισού της σεζόν, o Marc Marquez πέρασε επικεφαλής της κούρσας του πρωταθλήματος για πρώτη φορά φέτος συγκεντρώνοντας μετά από 9 αγώνες, 129 βαθμούς. Με την 4η θέση του στο Sachsenring, ο Vinales κατάφερε να διατηρήσει τη δεύτερη θέση έχοντας στη διάθεση του 124 βαθμούς. Πίσω από τους δύο Ισπανούς αναβάτες βρίσκεται το ιταλικό δίδυμο των Dovizioso και Rossi με 123 και 119 βαθμούς ενώ οι Pedroza και Zarco κλείνουν την πρώτη εξάδα.

Το φετινό πρωτάθλημα του MotoGP συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Ιουλίου με τον αγώνα στο Brno.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1 Marc Marquez         Honda                         Honda             40m59.525s

2 Jonas Folger            Tech3 Yamaha           Yamaha           3.310s

3 Dani Pedrosa           Honda                         Honda             11.546s

4 Maverick Vinales     Yamaha                       Yamaha           14.253s

5 Valentino Rossi        Yamaha                       Yamaha           14.980s

6 Alvaro Bautista         Aspar Ducati               Ducati              16.534s

7 Aleix Espargaro       Aprilia                          Aprilia              19.736s

8 Andrea Dovizioso    Ducati                          Ducati              20.188s

9 Johann Zarco          Tech3 Yamaha           Yamaha           21.138s

10 Cal Crutchlow        LCR Honda                 Honda             24.210s

 

Βαθμολογία
1 Marc Marquez         129

2 Maverick Vinales     124

3 Andrea Dovizioso    123
4 Valentino Rossi        119
5 Dani Pedrosa           103
6 Johann Zarco          84
7 Jonas Folger            71

8 Danilo Petrucci         66
9 Jorge Lorenzo         65

10 Cal Crutchlow        64