MotoGP 2023 8ος γύρος – ΟΛΛΑΝΔΙΑ/Άσσεν: Τέταρτη νίκη και απόσταση στην κορυφή για Bagnaia

Ο αναβάτης της εργοστασιακής Ducati Francesco Bagnaia κατάφερε να πάρει την τέταρτη φετινή του νίκη στο πρωτάθλημα του MotoGP. Κράτησε πίσω του τον νικητή του Sprint στο Άσσεν, Marco Bezzecchi για να πάρει συνάμα και τη δεύτερη νίκη του στην θρυλική ολλανδική πίστα.  Όπως και στο σπριντ, έτσι και στον αγώνα ο Bezzecchi δεν κράτησε την πρωτοπορία του μετά από την εκκίνηση, βλέποντας τον Binder να τον περνάει. Μια αλλαγή που δεν κράτησε για πολύ, έχοντας και τον Bagnaiaπίσω του. Η μάχη, που παίχτηκε σε επανάληψη από το σπριντ, βρήκε και πάλι νικητή τον Ιταλό.

Από κει και πέρα ο Bagnaia άνοιξε και μια απόσταση 1.5 δευτερολέπτων, αφήνοντας τους υπόλοιπους πίσω να παλέψουν για τις άλλες θέσεις του βάθρου. Στον 17ο γύρο ήρθε η κίνηση του Bezzecchi πάνω στον Νοτιοαφρικανό Binder, αρπάζοντας έτσι τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη. Ο Bezzecchi κατάφερε να κλείσει την απόσταση από τον πρωτοπόρο πρωταθλητή στο ένα δευτερόλεπτο, έξι γύρους πριν από την καρό σημαία. Με τέσσερεις γύρους να απομένουν, η μάχη των δυο Ιταλών τους έβρισκε να ανταλλάζουν 3 δέκατα τον γύρο, με την απόσταση όμως να κατασταλάζει και πάλι στα 1.5 δεύτερα. Ο Bezzecchi στη συνέχεια αναγκάστηκε να δώσει περισσότερη σημασία στους αναβάτες πίσω του παρά στον συμπατριώτη του μπροστά του για να κρατήσει τη δεύτερη θέση του βάθρου.

Με το τέλος να έρχεται γρήγορα δεν εμφανίστηκε καμία μάχη ή κίνηση της τελευταίας στιγμής από τους Binder, Espargaro και Martin ο οποίος παραλίγο να αρπάξει τον Espargaro στην τελευταία στροφή. Μάλιστα, η τρίτη θέση του Aleix Espargaro ήταν και ένα βάθρο-βάλσαμο για την Aprillia. Η νίκη του Bagnaia όμως ήταν ένα δυνατό χτύπημα από τον περσινό πρωταθλητή προς τους αντιπάλους του, με τον Ιταλό να βρίσκεται μπροστά με 194 βαθμούς, 35 βαθμούς μπροστά από τον Martin. Ο Bezzecchi με τους καλούς βαθμούς της δεύτερης θέσης του στο Assen μείωσε την απόσταση από τον Martin στον ένα βαθμό, έχοντας πλέον 158! Ο Brad Binder είναι τέταρτος με 119.

Στο πρωτάθλημα των ομάδων, η Pramac και η VR46 χωρίζονται από μόλις 12 βαθμούς, και αποτελούν τη πιο στενή μάχη για τίτλο στη φετινή σεζόν, ενώ η Ducati συνεχίζει τον τεράστιο της μονόλογο, καθώς μόνο στο Τέξας δεν κέρδισε φέτος αγώνα. Η επόμενη συνάντηση του θεσμού θα πραγματοποιηθεί στο Silverstone στις 6 Αυγούστου, με το MotoGP να μπαίνει τώρα στο καλοκαιρινό του διάλειμμα.

Τελική κατάταξη

1 Francesco Bagnaia         Ducati
2
Marco Bezzecchi             Ducati           +1.223
3
Aleix Espargaro        Aprilia            +0.702
4
Brad Binder                     KTM              +1.528
5
Jorge Martin                    Ducati           +0.406
6
Alex Marquez           Ducati           +10.503
7
Luca Marini                      Ducati           +1.737
8
Takaaki Nakagami          Honda           +0.442
9
Franco Morbidelli             Yamaha        +14.719
10
Augusto Fernandez       KTM              +4.401