MotoGP 2023 7ος γύρος – ΓΕΡΜΑΝΙΑ / Sachsenring: Στο νήμα η νίκη του Jorge Martin στην πίστα του Sachsenring

Ο αναβάτης της Pramac, Jorge Martin πήρε μια εντυπωσιακή νίκη στην πίστα του Sachsenring στη Γερμανία ενάντια στον Francesco Bagnaia, με την απόσταση τους στη γραμμή του τερματισμού να ήταν μόλις 0.064 χιλιοστά του δευτερολέπτου!. Ο Martin πήρε συνάμα και τη νίκη στο σπριντ το Σάββατο ενώ η τελευταία του νίκη στο θεσμό πριν τη Γερμανία ήταν στο πρωτάθλημα του 2021 στην Αυστρία.

Ο Bagnaia δεν μπόρεσε να μετατρέψει την pole position σε μια καλή εκκίνηση καθώς ο Jack Miller τον προσπέρασε μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα. Κάτι που όμως δεν κράτησε για πολύ αφού ο Miller άρχισε να χάνει ρυθμό, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει την πρωτοπορία και να πέσει μέχρι και στην τέταρτη θέση. Αυτό συνεχίστηκε και στους επόμενους γύρους με τον Miller να τερματίζει τελικά στην έκτη θέση της γενικής κατάταξης. Πιο μπροστά ο Martin άρπαξε την πρωτοπορία από τον Bagnaia ακριβώς όπως τα κατάφερε και στον σπριντ την προηγούμενη μέρα. Αυτό έγινε στη στροφή 12 και ο Martin δεν άργησε να ανοίξει απόσταση έξι δέκατων του δευτερολέπτου στον τέταρτο γύρο του αγώνα.  Ο Bagnaia σταθεροποίησε την απόσταση του και δοκίμασε μάλιστα την πρώτη του μεγάλη κίνηση στο γύρο 21 στη στροφή 12, αρπάζοντας πίσω την πρώτη θέση. Ο Martin δεν τα παράτησε όμως και άρπαξε πάλι την πρωτοπορία 3 γύρους αργότερα στον γύρο 24. Στη τελευταία στροφή του προτελευταίου γύρου, ο Martin έχασε για λίγο τη γραμμή του επιτρέποντας στον Bagnaia να πάρει πιο στενά τη στροφή και να δοκιμάσει να τον προσπεράσει στην ευθεία.

Παρόλο που οι δυο ήταν δίπλα-δίπλα, μπαίνοντας στην τελική ευθεία, ο Martin κατάφερε να κερδίσει με απόσταση 64ων χιλιοστών, χαρίζοντας την πρώτη νίκη της Ducati στο Sachsenring από το 2008. Τρίτος στο βάθρο ανέβηκε ο Johan Zarco, με την Ducati να βλέπει τις μηχανές της να κλειδώνουν τις οκτώ από τις πρώτες δέκα θέσεις του αγώνα.
Η νίκη του Martin μαζί με τις σταθερές του εμφανίσεις μέχρι στιγμής τον φωτογραφίζουν πλέον σαν ένα διεκδικητή του φετινού τίτλου μιας και βρίσκεται αυτή τη στιγμή μόλις 16 βαθμούς από τον πρωτοπόρο του θεσμού και περσινού πρωταθλητή Bagnaia (160 έναντι 144) ενώ τρίτος βρίσκεται ο Bezzecchi με 124.

Ο επόμενος αγώνας του θεσμού θα πραγματοποιηθεί στο ναό της ταχύτητας της μοτοσυκλέτας, στο Assen της Ολλανδίας στις 24 και 25 Ιουνίου.

Τελική κατάταξη

1 Jorge Martin                    Ducati
2 Francesco Bagnaia         Ducati           +0.064
3 Johann Zarco           Ducati           +7.013
4 Marco Bezzecchi             Ducati           +8.430
5 Luca Marini                      Ducati           +11.679
6 Jack Miller                KTM              +11.904
7 Alex Marquez           Ducati           +14.040
8 Enea Bastianini        Ducati           +14.859
9 Fabio Di Giannantonio    Ducati           +17.061
10 Miguel Oliveira              Aprilia            +19.648