MotoGP 2023 14ος γύρος – ΙΑΠΩΝΙΑ / Motegi: Νίκη υπό βροχή για τον Martin στην Ιαπωνία

Σε ένα αγώνα που σημαδεύτηκε από τη βροχή, ο Jorge Martin κέρδισε για τρίτη φορά στη φετινή αγωνιστική περίοδο και πλέον η μάχη του τίτλου ξεκινάει και πάλι ουσιαστικά από το μηδέν. Παρόλο που εμφανίστηκαν λίγες σταγόνες  πριν από την εκκίνηση του αγώνα, όλο το grid στήθηκε στην εκκίνησε με ελαστικά για στεγνό οδόστρωμα. Όμως, δεν άργησε να ξεκινήσει η πραγματική βροχή πάνω από την πίστα του Motegi. O αναβάτης της KTM Jack Millerπροσπέρασε τον Martin ο οποίος ξεκίνησε από την pole position. Στη συνέχεια μπήκε αμέσως στα pits για να αλλάξει μοτοσυκλέτα για βροχή μαζί με 16 άλλους αναβάτες.. Έξω έμειναν πέντε αναβάτες με ελαστικά για στεγνό, με πρωτοπόρο τον δοκιμαστή-αναβάτη Michele Pirro.

Όταν βγήκαν έξω οι αναβάτες με τα ελαστικά για βροχή, ήταν ο Martin που άρπαξε την πρωτοπορία αλλά όχι για πολύ. Μια μικρή έξοδος έδωσε την ευκαιρία στον Alex Espargaro να πάρει την πρωτοπορία μόλις τρίτο γύρο. Πίσω ξεκίνησε το κυνήγι ο Marc Marquez αλλά ο ρυθμός ήταν αργός με αποτέλεσμα ο Martin να περάσει και πάλι δεύτερος, μόλις δύο γύρους αργότερα, αφήνοντας πίσω του τόσο τον Bezzecchi αλλά και τον Espargaro. Στον έκτο γύρο ο Martin πέρασε και τον Bagnaia, αρπάζοντας την πρώτη θέση ενώ την ίδια στιγμή έκαναν την εμφάνιση τους οι κόκκινες σημαίες λόγω βροχής και επικινδυνότητας της πίστας.

Μετά από μια καθυστέρηση 20 λεπτών, οι διοργανωτές αποφάσισαν να τερματίσουν τον αγώνα, χαρίζοντας με αυτό τον τρόπο τη νίκη στον Martin. Ο αναβάτης της Pramac ήταν 1.6 δεύτερα μπροστά από τον Bagnaia τη στιγμή της διακοπής. Πίσω από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος τερμάτισε τρίτος ο Marc Marquez ενώ στην τέταρτη τερμάτισε ο Bezzecchi. Πίσω του ακολούθησαν οι Aleix Espargaro, Miller, Augusto Fernandez, Di Giannantonio, Raul Fernandez και ο Espargaro.

Το αν θα κατάφερνε να τερμάτιζε μπροστά από τον Martin ο Bagnaia αν δεν είχαμε αυτή τη βροχή, δεν θα το μάθουμε ποτέ. Με το τέλος του αγώνα στην Ιαπωνία, η μάχη του τίτλου πλέον ξεκινά από την αρχή, καθώς ο Bagnaiaπαραμένει στην πρωτοπορία του πρωταθλήματος αλλά η διαφορά του από τον Martin είναι μόνο τρεις βαθμοί!

Έχουν μείνει έξι αγώνες για να ανακαλύψουμε ποιος θα σηκώσει τον φετινό τίτλο και η επόμενη συνάντηση του συναρπαστικού πρωταθλήματος του MotoGP 2023 είναι στην Ινδονησία στις 14 και 15 Οκτωβρίου.

Τελική κατάταξη
1 J. MARTIN                           Pramac Racing
2 F. BAGNAIA                        Ducati Team               +1.413
3 M. MARQUEZ                      Repsol Honda             +2.013
4 M. BEZZECCHI                   Team VR46                +2.943
5 A. ESPARGARO                 Aprilia Racing             +3.181
6 J. MILLER                            Red Bull KTM             +6.837
7 A. FERNANDEZ                  Tech 3                         +7.587
8 F. DI GIANNANTONIO        Gresini Racing            +8.602
9 R. FERNÁNDEZ                  RNF Racing                +11.229
10 F. QUARTARARO             Yamaha                      +12.244