MotoGP 2021 8ος γύρος – ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Επιστροφή στις νίκες για τον Marc Marquez

Ο Ισπανός πολύ-πρωταθλητής του θεσμού, Marc Marquez έθεσε τέρμα στην μεγαλύτερη ανομβρία νικών της Honda από το 1982, ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλοπάτι του βάθρου. Αυτό έγινε στο Γερμανικό Grand Prix στο Sachsenring, πετυχαίνοντας την πρώτη φετινή του νίκη μετά από τον άσχημο τραυματισμό στο χέρι του στο ξεκίνημα της περσινής σεζόν! Ο νικητής της Καταλονίας, Miguel Oliveira, έδωσε τα πάντα στο κυνήγι του πρωτοπόρου Marquez αλλά αρκέστηκε στην δεύτερη θέση ενώ στην τρίτη θέση του βάθρου εν τέλει στάθηκε ο Fabio Quartararo.

Ο Aleix Espargaro ξεκίνησε από την πρώτη σειρά εκκίνησης, η πρώτη εμφάνιση της Aprilia στις πρώτες θέσεις μιας εκκίνησης στην ιστορία της, και κατάφερε να βγει μπροστά από όλους από την πρώτη στροφή. Ο Marquez έστριψε δεύτερος από την πρώτη στροφή και πριν καν τελειώσει ο πρώτος γύρος βρισκόταν στην πρώτη θέση. Αξίζει να σημειωθεί πως από την πρώτη του εμφάνιση σε αυτή την πίστα, στα 125cc του 2009, ο Marquez κέρδισε όλους τους αγώνες εδώ στους οποίους έλαβε μέρος.

Ο πρωταθλητής έσκυψε κεφάλι και άνοιξε μια απόσταση ασφαλείας και ανέβαζε ρυθμό μαζί με τον Espargaro για να βεβαιωθεί πως δεν θα δεχόταν καμία απειλή, ωστόσο και οι δυο αναβάτες διαχειρίζονταν εμφανέστατα τα ελαστικά τους για να μην χάσουν κράτημα και πρόσφυση στο τέλος του αγώνα. Όλα αυτά άλλαξαν ωστόσο όταν εμφανίστηκε βροχή, 22 γύρους πριν από το τέλος, δίνοντας ευκαιρία στον Miller να προσπεράσει τον Espargaro για την δεύτερη θέση.  Η βροχή κόπασε σχετικά νωρίς αφήνοντας τον Marquez με μια άνετη διαφορά των δύο δευτερολέπτων ενώ πιο πίσω ο Oliveira προσπέρασε τον Miller για την δεύτερη θέση. Δώδεκα γύρους πριν από το τέλος, ο Oliveiraξεκίνησε να κλέβει δέκατα από τον πρωτοπόρο Marquez ενώ ο Quartararo προσπέρασε τον Miller και ανέβηκε αυτός στην τρίτη θέση. Τρεις γύρους πριν από το τέλος και ο Marquez άνοιξε μια διαφορά 1.5 δευτερολέπτων, τελειώνοντας ουσιαστικά και όποια πιθανή διεκδίκηση της πρωτιάς για τον Oliveira.

Με αυτό τον τρόπο ο Marquez, παλεύοντας με τα συναισθήματα του, πέρασε την γραμμή του τερματισμού πρώτος για πρώτη φορά εδώ και 17 μήνες, μετά από το σπάσιμο του χεριού του στο ατύχημα του στην πίστα της Jerezπέρυσι.  Πίσω από τους πρώτους τρεις τερμάτισαν οι Binder, Bagnaia, Miller, Espargaro, Zarco, Mir και ο PolEspargaro.

Η επόμενη συνάντηση του πρωταθλήματος του MotoGP θα πραγματοποιηθεί στον «Καθεδρικό Ναό» της μοτοσυκλέτας, στην πανέμορφη πίστα του Assen της Ολλανδίας το σαββατοκύριακο 26-27 Ιουνίου που θα είναι και ο τελευταίος αγώνας του θεσμού πριν από το καλοκαιρινό διάλειμμα.

Κατάταξη Γερμανικού MotoGP 2021
1 Marc Marquez          Repsol Honda             41m 7.243s
2 Miguel Oliveira         Red Bull KTM             +1.610s
3 Fabio Quartararo     Monster Yamaha        +6.772s
4 Brad Binder              Red Bull KTM             +7.922s
5 Francesco Bagnaia Ducati Team               +8.591s
6 Jack Miller                Ducati Team               +9.086s
7 Aleix Espargaro       Aprilia Gresini             +9.371s
8 Johann Zarco           Pramac Ducati            +11.439s
9 Joan Mir                   Suzuki Ecstar              +11.625s
10 Pol Espargaro        Repsol Honda             +14.769s