ERC ORLEN 77TH Rally Poland 2021: Πρεμιέρα με νίκη για τον Πρωταθλητή

Την τελευταία μέρα του αγώνα τα πληρώματα κάλυψαν συνολικά 69,64 αγωνιστικά χιλιόμετρα χωρισμένα σε έξι ειδικές, με την τελευταία να είναι η Golden Stage και να φέρει την ονομασία Rally Poland 100th anniversary. Το διαφορετικό της σημερινής μέρας είναι ότι οι ειδικές διαδρομές δεν ήταν χωρισμένες σε δύο μέρη και ένα ενδιάμεσο σέρβις καθώς διεξήχθησαν οι πρώτες δύο, ακολούθησε ενδιάμεσο σέρβις και ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τις εναπομείναντες τέσσερις ειδικές διαδρομές.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι οι Alexey Lukyanuk-Alexey Arnautov της Sainteloc Junior Team με Citroën C3 Rally2 ξεκίνησαν επιθετικά την μέρα με επικράτηση στην πρώτη ειδική διαδρομή ανοίγοντας την διαφορά στα 31.7 δευτερόλεπτα.  Στην συνέχεια αρκέστηκαν στο να κρατήσουν ένα γρήγορο σταθερό ρυθμό μακριά απο οποιαδήποτε ρίσκα, κάνοντας ουσιαστικά ένα αγώνα στρατηγικής κάτι το οποίο δεν μας έχουν συνηθίσει μέχρι σήμερα. Με αυτό τον τρόπο το Ρωσικό δίδυμο κατάφερε να πάρει την πρώτη νίκη της χρονιάς βλέποντας με αισιοδοξία την συνέχεια του φετινού πρωταθλήματος.

Στην δεύτερη θέση γενικής βρίσκουμε το Νορβηγικό πλήρωμα των Andreas Mikkelsen-Ola Fløene της ομάδας Toksport WRTμε Škoda Fabia Rally2 Evo. Προσπάθησαν να πιέσουν όσο μπορούσαν βάζοντας πίεση στους πρωτοπόρους και παρόλο που η διαφορά που είχαν μεταξύ του ήταν τεράστια εντούτοις δεν τα έβαλαν σε κανένα σημείο κάτω μέχρι και την τελευταία ειδική. Δυστυχώς για αυτούς το γεγονός ότι ξεκινούσαν μπροστά την δεύτερη μέρα του αγώνα δεν τους επέτρεψε να είναι όσο ανταγωνιστικοί θα ήθελαν αρκούμενοι τελικά στην δεύτερη θέση γενικής.

Το πόντιουμ συμπλήρωσαν το πρώτο τοπικό πλήρωμα των Miko Marczyk- Szymon Gospodarczyk, της Orlen Team με ŠkodaFabia Rally2 Evo. Κατάφεραν να μαζέψουν εμπειρίες αλλά και να κάνουν απο ένα σημείο και μετά αγώνα στρατηγικής αφού δεν μπορούσαν να πιέσουν για πιο πάνω αλλά ούτε και να πιεστούν με στόχο να ανεβούν στο βάθρο, πράγμα που κατάφεραν.

Στην τέταρτη θέση τερμάτισαν οι Ισπανοί Nil Solans- Marc Martí της Rallye Team Spain με Škoda Fabia Rally2 Evo. Ξεκίνησαν μουδιασμένα τον αγώνα, μια ένα πρόβλημα της pop-off valve, λανθασμένες ρυθμίσεις του αγωνιστικού αλλά και των σημειώσεων τους. Κατάφεραν κατα την διάρκεια του αγώνα να βελτιώνονται απο ειδική σε ειδική ξεκινώντας απο την 11η θέση την πρώτη μέρα να ανεβούν μέχρι και την τέταρτη θέση.

Στην πέμπτη θέση βρίσκουμε το Ουγκρικό πλήρωμα των Norbert Herczig- Ramón Ferencz της Skoda Rally TeamHungária με Škoda Fabia Rally2 Evo και στην εξάδα ολοκλήρωσαν οι Ισπανοί Efrén Llarena- Sara Fernandez τηςRallye Team Spain με Škoda Fabia Rally2 Evo.

Στην έβδομη θέση βρίσκουμε ακόμη ένα τοπικό Πολωνικό πλήρωμα, αυτό των Wojciech Chuchała-SebastianRozwadowski, της ομάδας Marten Sport με ένα Škoda FabiaRally2 Evo. Προσπάθησαν να απο την μια να πιέσουν αλλά απο την άλλη να μην φθείρουν τα ελαστικά και στην 11η ειδική είχαν μια άτυχη στιγμή η οποία ευτυχώς για αυτούς δεν τους στοίχισε. Συνέχισαν απο εκεί και πέρα με ένα πιο ασφαλή ρυθμό με στόχο πλέων τον τερματισμό, πράγμα που κατάφεραν.

Όγδοοι γενικής τερμάτισαν οι Γάλλοι Yoann Bonato- BenjaminBoulloud της ομάδας CHL Sport Auto με Citroën C3 Rally2, στην 9η οι Τσέχοι Erik Cais- Jindřiška Žáková της Yacco ACCR Teamμε Ford Fiesta R5 MkII και την δεκάδα συμπλήρωσε ακόμη ένα τοπικό πλήρωμα, αυτό των Grzegorz Grzyb- Michał Poradziszτης Rufa Motor-Sport με Škoda Fabia Rally2 Evo.

Στην κατηγορία ERC3 Junior στην πρώτη θέση βρίσκουμε τους Φινλανδούς Sami Pajari- Enni Mälkönen της PorvoonAutopalvelu με Ford Fiesta Rally4.

Στην κατηγορία ERC Junior πρώτη θέση για τους Βρετανούς JonArmstrong- Philip Hall της ομάδας Armstrong Jon με Ford FiestaRally3, στην δεύτερη θέση οι Εσθονοί Ken Torn- Kauri Pannasτης M-Sport Poland με Ford Fiesta Rally3.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι συνεχίζεται την 1-3 Ιουλίου με τον αγώνα Rally Liepaja, εκεί που οι πρωτοπόροι του πρωταθλήματος Alexey Lukyanuk-Alexey Arnautov κατάφεραν να γράψουν ιστορία ως το μοναδικό πλήρωμα που κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα με αυτοκίνητο κατηγορίας ERC3