MotoGP 2021 5ος γύρος – ΓΑΛΛΙΑ: Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Jack Miller

Μέσα από ένα χαοτικό GP στην Γαλλία, ο Jack Miller κατάφερε να φέρει την Ducati του πρώτος στο τέρμα σε ένα αγώνα με πολλά ατυχήματα αλλά και μετά από δυο ποινές long-lap για τον ίδιο! Οι αναβάτες ξεκίνησαν τον αγώνα σε στεγνό οδόστρωμα αλλά η γρήγορα ήρθε η βροχή ανατρέποντας όποια στρατηγική είχαν οι ομάδες.

Ο Miller πετάχτηκε από την τρίτη θέση της εκκίνησης στην πρωτοπορία του αγώνα, μπροστά από τους δυο αναβάτες της Yamaha, Vinales και Quartararo. Την ίδια στιγμή ο Marc Marquez βρήκε αρκετό από τον ρυθμό του και ανέβηκε στην τέταρτη θέση μπροστά από τον Takaaki Nakagami. Η μάχη μπροστά δεν σταμάτησε εκεί. Ο Vinales πέρασε και πάλι στην πρωτοπορία, ενώ από τον τρίτο γύρο η βροχή έπεφτε ακόμη πιο δυνατά, και στο ξεκίνημα του τέταρτου γύρου ο Miller εκμεταλλεύθηκε τις συνθήκες για να περάσει και πάλι μπροστά στην πρώτη θέση.

Από την άλλη ο Vinales, ο οποίος έχασε αρχικά την πρωτοπορία, ξεκίνησε να γλιστρά μέχρι και την πέμπτη θέση. Μπροστά ο Quartararo πίεζε τον Miller, αρπάζοντας την πρώτη θέση ενώ ο Miller έπεσε τέταρτος. Το ίδιο και για τον Rins με τη Suzuki για να δώσε την ευκαιρία στον Marquez να περάσει τρίτος ενώ οι αναβάτες άρχισαν να μπαίνουν στα pits για αλλαγή μοτοσικλέτας με βρόχινα λάστιχα. Εκεί ήρθε και η διπλή ποινή του Miller για παραβίαση του ορίου ταχύτητας στα pits (ποινή που τον αναγκάζει να οδηγήσει τον εκτεταμένο γύρο, προσθέτοντας χρόνο στον γύρο του). Ποινή δέχθηκε και ο Quartararo επειδή σταμάτησε σε λάθος box στα pits της Yamaha.

Στην συνέχεια η βροχή ξεκίνησε να δημιουργεί προβλήματα στους αναβάτες. Ο Rins αναγκάστηκε να αποχωρήσει ύστερα από έξοδο ενώ λίγους γύρους αργότερα ατύχημα είχε και ο Marquez την στιγμή που ήταν στην πρωτοπορία του αγώνα με δύο δευτερόλεπτα διαφορά από τον δεύτερο που ήταν ο Quartararo. Ο ρυθμός του Miller ήταν καλύτερος από το ρυθμό του Quartararo, λόγω του ότι ο ένας χρησιμοποιούσε το μαλακό και ο άλλος το μεσαίο μείγμα για βρεγμένο οδόστρωμα, με τον Αυστραλό να μην δυσκολεύεται να προσπεράσει τον Γάλλο για την πρωτοπορία.

Με την βροχή να σταματά σιγά-σιγά, ο ρυθμός του Quartararo εξαφανίστηκε με αποτέλεσμα να χάσει και την δεύτερη θέση από τον Johann Zarco και την Pramac Ducati του. Παρόλα αυτά η τρίτη θέση που κατέκτησε ο Γάλλος ήταν αρκετή για να τον φέρει στην πρωτοπορία του πρωταθλήματος με ένα βαθμό διαφορά από τον δεύτερο Francesco Bagnaia, ο οποίος τερμάτισε και τέταρτος. Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Petrucci, Alex Marquez, Nakagami, Espargaro, Lecuona και ο Vinales με την πιο αξιοσημείωτη εμφάνιση εδώ να ήταν αυτή του AlexMarquez ο οποίος είχε εκκινήσει 19ος!  Η επόμενη συνάντηση του θεσμού θα πραγματοποιηθεί στις 29 με 30 Μαΐου στην πίστα Mugello.


Κατάταξη 5ου αγώνα
1 Jack Miller                Ducati
2 Johann Zarco           Ducati              +3.970
3 Fabio Quartararo     Yamaha          +14.468
4 Francesco Bagnaia Ducati              +16.172
5 Danilo Petrucci        KTM                +21.430
6 Alex Marquez           Honda             +23.509
7 Takaaki Nakagami   Honda             +30.164
8 Pol Espargaro          Honda             +35.221
9 Iker Lecuona            KTM                +40.432
10 Maverick Viñales   Yamaha          +40.577