Λάρνακα Ακρόπολις Ράλλυ 2021: 50χρονα με 50 συμμετοχές!!

Ο Σύνδεσμος Αυτοκινήτου Λάρνακας συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια από τη δημιουργία του και για το λόγο αυτό οι διοργανωτές του τρίτου αγώνα ράλλυ του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος HONDA GALATARIOTIS-ENI που τελεί υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, αφενώς μετονόμασαν τον αγώνα όπως ακριβώς λεγόταν πριν από 50 χρόνια και αφετέρου ετοίμασαν διάφορες εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στο φετινό Λάρνακα Ακρόπολις Ράλλυ.

Τους φετινούς εορτασμούς θα τιμήσουν με τη συμμετοχή τους στον αγώνα 50 πληρώματα με μεγάλες μάχες σε γενική κατάταξη, δικίνητη κατηγορία και στις υπόλοιπες υποκατηγορίες να θεωρούνται δεδομένες.

Προγνωστικά για τον αγώνα είναι δύσκολο να γίνουν αφού τόσο στη γενική κατάταξη όσο και πιο πίσω δυνατοί συνδυασμοί έχουν τα φόντα να πρωταγωνιστήσουν στις κατηγορίες όπου αγωνίζονται, με τις πιθανότητες να είναι μοιρασμένες.

 

 

Αναμφίβολα η μονομαχία μεταξύ των περσινών πρωταθλητών Petrolina Racing Team Γαλαταριώτη-Ιωάννου και των Petrolina Racing Team Τσουλόφτα-Ηλία με τα δυο VW Polo GTI R5 είναι αυτή που θα μαγνητίσει τα βλέμματα, με τους περσινούς πρωταθλητές να ψάχνουν το αποτέλεσμα που θα τους φέρει πιο κοντά σε ακόμα ένα τίτλο εν αντιθέσει με τους Τσουλόφτα-Ηλία οι οποίοι θέλουν τη νίκη για να διατηρηθούν σε τροχιά τίτλου.

Θέση στην πρώτη τριάδα αναμένετε να διεκδικήσουν  οι Petrolina Racing Team Γιάγκου-Χρυσοστόμου (Hyundai I20 R5) όπως επίσης και οι Petrolina Racing Team Δημοσθένους-Καγιάς (Mitsubishi Lancer EVO9), Q8 Oils Rally Team Παντελή-Χριστοδούλου οι οποίοι σε αυτό τον αγώνα θα τρέξουν με το Mitsubishi Lancer EVO10 και το νέο δίδυμο Χειλιμήντρης-Τιμοθέου (Skoda Fabia R5). Στα αξιοσημείωτα είναι η επιστροφή στους αγώνες των Ζήνωνος-Χριστοφή οι οποίοι με το Citroen DS3 R5 θα ψάξουν το αποτέλεσμα που θα τους τονώσει το ηθικό και την ψυχολογία για τη συνέχεια.

Αμφίρροπη μπορεί να χαρακτηριστεί η κατηγορία RC2 όπου εκτός από τους Παντελή-Χριστοδούλου και Δημοσθένους-Καγιά θα τρέξουν πληρώματα που έχουν την εμπειρία για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

LAA 2021 starting list

Οι περσινοί πρωταθλητές Χριστοδούλου-Ξενοφώντος (Subaru Impreza) θέλουν να καλύψουν το χαμένο έδαφος που έχασαν στους δυο πρώτους αγώνες εν αντιθέσει με τους πρωτοπόρους στη βαθμολογία της κατηγορίας Αντωνίου-Πιερή (Mitsubishi Lancer EVO9) οι οποίοι θα επιδιώξουν να αυξήσουν τη διαφορά από τους διώκτες τους.

Στους προαναφερθέντες έρχονται να προστεθούν και οι Σάββα-Παπαντρέου (Mitsubishi Lancer EVO9), Q8 Oils Rally Team Ρούσος-Γιανακού (Mitsubishi Lancer EVO10), Q8 Oils Rally Team Παφίτης-Βασιλείου (Mitsubishi Lancer EVO9) και Γιώργος και Παύλος Εγγλέζου (Mitsubishi Lancer EVO9) οι οποίοι θα διεκδικήσουν τις δικές τους πιθανότητες για διάκριση.

Από τον αγώνα της Λάρνακας δε θα μπορούσε να λείψει ο Κώστας Λαός ο οποίος θα έχει για συνοδηγό τον Μιχάλη Στυλιανού στο μπάκετ του Mitsubishi Lancer EVO9. Μιχαηλίδης-Λαός (Subaru Impreza), Πετρίδης-Ανδρονίκου (Mitsubishi Lancer EVO9), Σουτζής-Ευριπίδου (Mitsubishi Lancer EVO9), Κυριάκου-Μακρίδης (Subaru Impreza) και Άριστος και Λένος Νικολάου (Subaru Impreza) είναι τα πληρώματα που συμπληρώνουν την κατηγορία.

Στην κατηγορία RCS2 θα αγωνιστούν 10 πληρώματα. Μετά την ατυχία στον προηγούμενο αγώνα οι Σταύρου-Χριστοφή (Mitsubishi Lancer EVO7)  θα επιδιώξουν μια νέα αρχή και στόχος είναι η νίκη. Αντίπαλο δέος είναι οι περσινοί πρωταθλητές Έλληνας-Μιχαήλ (Mitsubishi Lancer EVO7) καθώς επίσης και οι Ιωάννου-Νέστωρος (Toyota Celica), οι ταχύτατοι Σωκράτους-Ανδρέου (Subaru Impreza), οι Χριστόδουλος και Βαγγέλης Χριστοδούλου (Mitsubishi Lancer EVO6), Υπερμάχου-Καραντώνη (Mitsubishi Lancer EVO7), Ιορδάνους-Jackson (Mitsubishi Lancer EVO3), Γιαννούρη-Πέτρου (Mitsubishi Lancer EVO4) και οι Λαός-Ταππής (Mitsubishi Lancer).

Οι ανεβασμένοι αγωνιστικά Σιόφερος-Γεωργίου έχουν την ευκαιρία με ένα καλό αποτέλεσμα να περάσουν στην πρώτη θέση της RCS2 και παράλληλα να συναγωνιστούν απέναντι σε πιο έμπειρα πληρώματα.

Στη αναβαθμισμένη δικήνητη κατηγορία είναι η ίσως η πρώτη φορά που συμμετέχουν στην ίδια κλάση, την RC4, 11 πληρώματα και έχουν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία  με σχεδόν ίδιας δυναμικότητας αγωνιστικά να μετρήσουν δυνάμεις απέναντι σε πολύ ψηλό ανταγωνισμό.

Οι νικητές του προηγούμενου αγώνα, του East Safari Rally, Q8 Oils Rally Team Τελεβάντος-Σταύρου, στο μπάκετ του Peugeot 208 R2 είναι εκ των φαβορί για τη νίκη. Οι Μανώλη-Ευριπίδου θέλουν τη ρεβάνς μετά την ατυχία στο East Safari Rally καθώς ήταν στη μάχη της νίκης όμως αντιμετώπισαν μηχανικό πρόβλημα το οποίο τους άφησε πικρά συναισθήματα.

Το νέο δίδυμο Παντελή-Πιερή έχει τα φόντα με το Ford Fiesta να μπει σφήνα ανάμεσα στους διεκδικητές της νίκης ενώ στην εξίσωση έρχονται να προστεθούν και οι Παναγιώτης και Ανδρέας Ξενοφώντος με το Honda Civic TYPE R.

Οι πρωτοπόροι στην κατηγορία Τζιωστζής-Αριστοδήμου (Ford Fiesta) θέλουν το αποτέλεσμα που θα τους διατηρήσει στην κορυφή ενώ οι Ανδρέου-Αλεξάνδρου με το ολοκαίνουργιο Peugeot 208 Rally4 θα κάνουν περισσότερο αγώνα εξοικείωσης με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο περσινός πρωταθλητής της RC4 Γιώργος Τανούσης με συνοδηγό τον Φίλιππο Φιλιππίδη έχεις σαφώς δύσκολο έργο στην προσπάθεια που κάνει για υπεράσπιση του τίτλου καθώς με το Toyota Yaris δύσκολα μπορεί να συναγωνιστεί τα πιο εξελιγμένα αυτοκίνητα.

Με νέο αγωνιστικό, ένα Peugeot 208, επανεμφανίζονται στους αγώνες οι LEO-ZOLI ενώ μετά από αρκετό καιρό επιστρέφουν ξανά στους αγώνες οι Λαμπριανίδης-Γρηγορίου (Ford Fiesta ST). Ζάκος-Αναστασίου (Ford Fiesta) και Κωνσταντινίδης-Δαμιανού (Suzuki Swift) θα επιδιώξουν να τερματίσουν όσο πιο ψηλά γίνετε στην κατάταξη.

Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στη δικίνητη κατηγορία είναι οι Θεοφάνους-Κωνσταντίνου (Peugeot 306) οι οποίοι θα αγωνιστούν στην κατηγορία RCS1 μαζί με τους Καθητζιώτη-Ιορδάνους (Hyundai Accent).

Οι Χριστοδούλου-Καλλής (Honda Civic) θα τρέξουν στην κατηγορία RCS3 και οι Παναγιώτης Γεωργίου-Τανούσης Αιμίλιος (Citroen DS3) θα συμμετάσχουν στην κατηγορία RC5.

Τέλος, τέσσερα μεικτά και δυο αρχάρια πληρώματα θα αγωνιστούν στον τρίτο γύρο του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Τα μεικτά πληρώματα είναι οι Νικηφόρου-Καροτσάκης (Subaru Impreza STI), Πέτρος και Σωτήρης Λαός (Mitsubishi Lancer), Κασέττας-Βανέζης (Suzuki Swift) και Λυκούργος Κακουράτος-Γιώργος Πουγιούκκας (Mitsubishi Lancer EVO3).

Τα αρχάρια πληρώματα είναι οι Μαρασινός-Φρίξου (Mitsubishi Lancer) και Σκορδής-Χρυσάνθου (Ford Fiesta).

Προϊστορία

Την τελευταία πενταετία διεξήχθησαν τέσσερις αγώνες ράλλυ στη Λάρνακα, το 2016, 2017,2019 και 2020. Το 2018 το επονομαζόμενο Palm trees δεν έγινε λόγω του προβλήματος τότε με την ασφάλιση των αγώνων.

Στους υπόλοιπους τέσσερις αγώνες ο Σίμος Γαλαταριώτης είναι αυτός που διατηρεί μια μικρή παράδοση αφού έφυγε νικητής από την Λάρνακα τρείς φορές, τις χρονιές 2016, 2017 και 2019. Μάλιστα τις χρονιές 2017 και 2018 στεύθηκε πρωταθλητής μαζί με το συνοδηγό του Αντώνη Ιωάννου.

Το 2020 ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας κατάφερε να σπάσει αυτή την παράδοση κερδίζοντας τον αγώνα όμως το τέλος της περσινής σεζόν ανέδειξε για τρίτη φορά στην καριέρα τους πρωταθλητές τους Γαλαταριώτη-Ιωάννου.

Κύριος χορηγός του αγώνα είναι η εταιρία Ψάλτης Auto Parts με τις μπαταρίες Exide και την Comline Auto Parts.

LAA 2021 starting list

larnaca Itinerary