MotoGP 2020: Επισημοποιήθηκε το νέο πρόγραμμα

Επισημοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα το αναδιαμορφωμένο πρόγραμμα του MotoGP, καθώς το πρωτάθλημα είχε διακοπεί, λόγω φυσικά της πανδημίας του COVID-19.

Η σεζόν αναμένεται να ξεκινήσει στις 19 Ιουλίου, ενώ θα αποτελείται από αρκετά διπλά Grand Prix. Συγκεκριμένα, η αυλαία θα πέσει στην πίστα του Jerez, με έναν δεύτερο αγώνα στην Ισπανική πίστα να ακολουθεί μια εβδομάδα αργότερα.

Μετά από διάλειμμα μιας εβδομάδας, θα πραγματοποιηθούν αγώνες στο Brno και στο Red Bull Ring, με το Αυστριακό venue να διοργανώνει διπλό αγώνα.

Ένα ακόμα διάλειμμα, δυο εβδομάδων αυτή την φορά, θα προηγηθεί ενός σερί οκτώ αγώνων σε δέκα εβδομάδες. Το σερί θα ξεκινήσει με διπλό αγώνα στο Misano, έναν μονό στην Βαρκελώνη και στο Le Mans και τέσσερεις αγώνες στην Αραγωνία και την Βαλένθια.

Το πλάνο αυτό έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις, κυρίως λόγω του τελευταίου σκέλους του, το οποίο προβλέπει έναν αυξημένο αριθμό Grand Prix στην Ισπανία. Όπως και εάν έχει, το πρόγραμμα σε αυτή την μορφή του θα επιτρέψει σε 13 Ευρωπαιϊκούς αγώνες να πραγματοποιηθούν, την ίδια στιγμή που οι περισσότερες χώρες της ηπείρου έχουν διάφορα περιοριστικά μέτρα σε ισχύ.

Δεν έγινε γνωστό τι θα απογίνουν οι μη Ευρωπαϊκοί αγώνες, δεδομένου του ότι έχει ξεκαθαριστεί πως η σεζόν δεν θα διαρκέσει περισσότερο από τις 17 Δεκεμβρίου και ότι δεν θα αποτελείται από περισσότερους από 17 αγώνες, οπότε υπάρχει περιθώριο για μερικά GP ακόμα. Οι αγώνες στις ΗΠΑ, την Αργεντινή, την Ταϋλάνδη και την Μαλαισία αναφέρονται στο προαναφερθέν πλάνο, αλλά χωρίς ακριβή ημερομηνία.

Η ίδια αβεβαιότητα καλύπτει και τις συνθήκες διεξαγωγής, καθώς η Dorna δεν προέβει σε σχετική ανακοίνωση για το εάν και κατα πόσον οι αγώνες θα γίνουν με κοινό, δηλώνοντας ότι όλες οι ημερομηνίες, τα event και η τελική προσέλευση των θεατών υπόκεινται στην εξέλιξη της πανδημίας και την έγκριση των αρμόδιων κυβερνήσεων και αρχών.

Το πρόγραμμα αναλυτικά (ημερομηνία – Grand Prix – πίστα):

19 Ιουλίου – Ισπανία – Jerez
26 Ιουλίου – Ανδαλουσία – Jerez
9 Αυγούστου – Τσεχία – Brno
16 Αυγούστου – Αυστρία – Red Bull Ring
23 Αυγούστου – Στυρία – Red Bull Ring
13 Σεπτεμβρίου – San Marino e Della Riviera di Rimini – Misano
20 Σεπτεμβρίου – Emilia Romagna e Della Riviera di Rimini – Misano
27 Σεπτεμβρίου – Καταλονία – Barcelona
11 Οκτωβρίου – Γαλλία – Le Mans
18 Οκτωβρίου – Αραγωνία – Aragon
25 Οκτωβρίου – Teruel – Aragon
8 Νοεμβρίου – Ευρώπη – Valencia
15 Νοεμβρίου – Comunitat Valenciana – Valencia
TBC – ΗΠΑ – COTA
TBC – Αργεντινή – Termas de Rio Hondo
TBC – Ταϋλάνδη – Buriram
TBC – Μαλαισία – Sepang

Πηγή:totalracing.gr