Dakar 2021: Η Αραβία όπως ποτέ άλλοτε

Το τρίτο κεφάλαιο στην ιστορία του Dakar είναι έτοιμο να συνεχιστεί. Μετά τον πρώτο αγώνα στη Μέση Ανατολή τον περασμένο Ιανουάριο, οι συμμετέχοντες και τα πληρώματα επιστρέφουν στη Σαουδική Αραβία για να ανακαλύψουν νέα μονοπάτια στην έρημο της χώρας.

Η διαδρομή που σχεδιάστηκε για το 2021 είναι ένας κύκλος ο οποίος ξεκινά και τελειώνει στην Jeddah, όπου οι πρώτοι συμμετέχοντες θα φτάσουν μερικές μέρες μετά το διάλειμμα που θα κάνουν στην Ha’il. Παρόλο που το bivouac (χώρος ανασυγκρότησης) θα επισκεφτεί ξανά ορισμένα σημεία όπου είχε στηθεί πριν από μερικούς μήνες, εντούτοις οι ειδικές διαδρομές είναι 100% καινούργιες.

Καθώς ο αγώνας μπαίνει σε άγνωστα εδάφη, η πλοήγηση θα παίξει καθοριστικό ρόλο, όπως ακριβώς έγινε και πέρυσι. Τα βιβλία διαδρομής θα δοθούν μόλις την προηγούμενη μέρα πριν από την εκκίνηση της πρώτης ειδικής, ενώ επιπλέον οι κανονισμοί έχουν τροποποιηθεί ούτως ώστε να επιβραδύνουν τα οχήματα και γενικά ο αγώνας να γίνει πιο ασφαλής.

Θα υπάρχουν ηχητικές προειδοποιήσεις όταν οι διαγωνιζόμενοι θα προσεγγίζουν επικίνδυνα σημεία, θα υπάρξει μείωση του αριθμού των ελαστικών για τους αναβάτες και υποχρεωτική χρήση γιλέκων αερόσακων η οποία θα συμβάλει στον περιορισμό των κινδύνων.

Το Dakar 2021 θα κάνει επίσης και ένα ταξίδι μνήμης με την κυκλοφορία του Dakar Classic όπου παράλληλα με τον κύριο αγώνα θα αγωνιστούν οχήματα που έλαβαν μέρος στο Dakar ή σε άλλους rally-raid αγώνες πριν από τη δεκαετία του 2000.

Τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά που κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στο μυθικό Dakar θα επιστρέψουν ακόμα μια φορά στο θρυλικό αγώνα για αγωνιστούν αυτή τη φορά στο τρίτο κεφάλαιο που λαμβάνει χώρα στη Μέση Ανατολή.