MotoGP 2019 6ος γύρος – ΙΤΑΛΙΑ : Πρώτη νίκη στο MotoGP για τον Danilo Petrucci!

Ο αναβάτης της Ducati, Danilo Petrucci, κατάκτησε την πρώτη του νίκη στο MotoGP και μάλιστα στον αγώνα της πατρίδας του, στο Mugello μετά από μια φοβερή μάχη με τον Marc Marquez. Ο Petrucci κρατήθηκε στη πρωτοπορία, κερδίζοντας τον πρωταθλητή της Honda, Marquez, με μια διαφορά μόλις 0.043 του δευτερολέπτου. Ο Andrea Dovizioso τερμάτισε πίσω τους, τοποθετώντας και μια δεύτερη Ducati επάνω στο βάθρο.


Ο 28χρονος Petrucci, στη 125η εκκίνηση της καριέρας του, ήταν στην πρωτοπορία του αγώνα για το δεύτερο μισό, αλλά πρώτα έπρεπε να φτάσει την μάχη της πρώτης θέσης στον 11ο γύρο μετά από ένα χαοτικό πρώτο μισό της κούρσας. Ο Petrucci έχασε προσωρινά την πρωτοπορία ενάντια στον Dovizioso στην αρχή του 20ου γύρου, μέχρι την Scarperia. Ο Dovizioso, πάτησε ξανά στην κορυφή αλλά στριμώχτηκε από τον Marquez στην εξωτερική, αφήνοντας ανοικτή την εσωτερική για τον Petrucci που πέρασε πρώτος. Ο πρωταθλητής δοκίμασε να περάσει μέσω του κενού αέρος τον Petrucci, βγαίνοντας από την στροφή Bucine αλλά έκοψε το νήμα 0.043 του δευτερολέπτου πιο αργά από τον Ιταλό.

Ο νικητής του αγώνα δήλωσε: «Είναι φανταστικό. Το να κερδίσω μπροστά από τον δικό μου κόσμο μου προκαλεί απερίγραπτα συναισθήματα. Όταν με πέρασε ο Marc και ο Dovi στον προτελευταίο γύρο, είπα πως σήμερα δεν θα ήταν η μέρα μου. Στον τελευταίο γύρο πίεσα και βγαίνοντας από την τελευταία στροφή επέλεξα την τέταρτη σχέση σκεπτόμενος πως θα έβγαινα πρώτος αλλά οι άλλοι δυο θα με προσπερνούσαν. Ωστόσο, επέλεξα και την πέμπτη σχέση, και μετά την έκτη και πέρασα την γραμμή πριν καν καταλάβω ότι ήμουν μόλις μπροστά από τον Marc. Θέλω να αφιερώσω την νίκη στον Andre, ο οποίος είναι λες και με υιοθέτησε από τον χειμώνα!» Ο Dovizioso, παρόλο που συνεχάρη τον ομόσταυλο του για την νίκη, παραδέχθηκε πως το ότι έχασε βαθμούς στην μάχη του πρωταθλήματος ενάντια στον Marquez σίγουρα δεν ήταν το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον αγώνα της πατρίδας των Ducati.


Ο αγώνας για τον Rossi δεν θα μπορούσε να κυλήσει χειρότερα, με τον Ιταλό θρύλο να μπλέκεται με τον Joan Mir και να φεύγει ανοιχτά στα χαλίκια, πέφτοντας στην 21η θέση ενώ έπεσε και τελευταίος μετά από ατύχημα του στην στροφή Poggio Secco στον όγδοο γύρο. Ο Mir, εν τέλει, τερμάτισε 12ος.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, μετά από διάλειμμα μίας εβδομάδας θα επιστρέψει στο GP Καταλονίας, στην πατρίδα του Jorge Lorenzo και του επικεφαλής του πρωταθλήματος Marc Marquez, την Κυριακή 16 Ιουνίου.

Αποτέλεσμα αγώνα
1 Danilo Petrucci Ducati 41m33.794
2 Marc Marquez Honda +0.043
3 Andrea Dovizioso Ducati +0.338
4 Alex Rins Suzuki +0.535
5 Takaaki Nakagami Honda +6.535
6 Maverick Vinales Yamaha +7.481
7 Michele Pirro Ducati +13.288
8 Cal Crutchlow Honda +13.937
9 Pol Espargaro KTM +16.533
10 Fabio Quartararo Yamaha +17.994

Βαθμολογία αναβατών
1 Marc Marquez Honda 115
3 Andrea Dovizioso Ducati 103
2 Alex Rins Suzuki 88
5 Danilo Petrucci Ducati 82
4 Valentino Rossi Yamaha 72
8 Jack Miller Ducati 42
9 Cal Crithlow Honda 42
6 Maveric Vinales Yamaha 32
7 Takaaki Nakagami Honda 40
10 Pol Espargaro KTM 38