MotoGP Καταλονίας: Εύκολη νίκη για Marquez με τη…βοήθεια Lorenzo

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος MotoGP Marc Marquez κυριάρχησε στο Grand Prix της Καταλονίας, μετά από ένα τραγικό λάθος του ομόσταυλου του στην Honda Jorge Lorenzo, ως αποτέλεσμα του οποίου τέθηκαν εκτός αγώνα εκτός από τον ίδιο οι Andrea Dovizioso καθώς και οι δύο εργοστασιακές Yamaha.


Ο Lorenzo, ο οποίος είχε ανεβεί από τη 10η θέση στην οποία εκκίνησε μπαίνοντας στην μάχη με τους πρωτοπόρους, έπεσε στην απότομη 10η αριστερή στροφή προσπαθώντας να περάσει τον Maverick Vinales, συμπαρασύροντας μαζί του τον συμπατριώτη του, καθώς και τους Dovizioso και Valentino Rossi.

Ο Marquez ξεπέρασε τον “Pole Man” Fabio Quartararo που είχε μια πολύ άσχημη εκκίνηση, μένοντας πίσω από τους Dovizioso και Vinales οι οποίοι έκαναν εκπληκτική εκκίνηση.
Ο Marquez κατάφερε να περάσει στην πρώτη στροφή τον Vinales. Έχοντας επανέλθει στην θέση που εκκίνησε τον αγώνα, ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος άρχισε να πιέζει τον Dovizioso περνώντας τελικά τον οδηγό της Ducati στον δεύτερο γύρο στην 10η στροφή.
Στην ίδια στροφή, έμελλε να κριθεί ο αγώνας με τον Lorenzo να μπαίνει εσωτερικά της στροφής για να περάσει τον Vinales για τρίτη θέση, χάνοντας όμως τα φρένα κατέληξε σε πτώση.


Η μοτοσυκλέτα του κτύπησε στο πίσω μέρος της μηχανής του Dovizioso ως αποτέλεσμα να παρασύρουν μαζί τους Vinales και Rossi – οι οποίοι είχαν μπει ανοιχτά στην στροφή για να αποφύγουν την σύγκρουση.

Μεγάλος κερδισμένος από την σύγκρουση ο Marquez ο οποίος έμεινε μόνος πρώτος, δύο δευτερόλεπτα μπροστά από τον Danilo Petrucci της Ducati. Ο Ιταλός που δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του οδηγού της Honda, ήταν σε μια τρομερή μάχη για την δεύτερη θέση με τους δύο οδηγούς της Suzuki Alex Rins και Quartararo.


Στον 10ο γύρο, ο Rins μπήκε από το εσωτερικό περνώντας τον Petrucci στην 1η στροφή, ανεβαίνοντας στην δεύτερη, αλλά βγαίνοντας ανοικτά στην έξοδο της στροφής επέτρεψε στο Petrucci να τον περάσει και πάλι από το εξωτερικό της 2ης στροφής. Τα ίδια γεγονότα επαναλήφθηκαν δύο γύρους αργότερα, πριν ο Petrucci ανοίξει την πόρτα στην 4η στροφή επιτρέποντας στον Rins να τον περάσει.

Όμως, ο Petrucci δεν είχε πει την τελευταία του λέξη καθώς μετά από τρομερό γύρο κατάφερε να περάσει τον Rins στην 1η στροφή του 17ου γύρου και όταν ο Ισπανός δεν τα έβαλε κάτω και δοκίμασε άλλη μια κίνηση ο αναβάτης της Ducati έκλεισε τη γραμμή του, οι δυο ήρθαν σε επαφή με τον Rins να αποφεύγει με απίστευτο τρόπο την πτώση.


Από την μάχη αυτή νικητής βγήκε ο Quartararo ο οποίος πήρε την ευκαιρία περνώντας στην δεύτερη θέση από το εσωτερικό της στροφής, αλλά μέχρι εκείνο το σημείο δεν μπορούσε για κάτι καλύτερο αφού ο Marquez ήταν ήδη πέντε δευτερόλεπτα μπροστά.
Ο οδηγός της Honda έριξε ρυθμούς στους τελευταίους γύρους, παίρνοντας την καρό σημαία 2,7 δευτερόλεπτα μπροστά από το Quartararo, ο οποίος γιόρτασε το πρώτο βάθρο στο MotoGP τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδας της Petronas Yamaha. Το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Danilo Petrucci που έσωσε τα προσχήματα για έναν καταστροφικό αγώνα για την εργοστασιακή Ducati.


Ο Rins ανέβηκε στην τέταρτη θέση, περνώντας τον οδηγό της Pramac Ducati του Jack Miller στον τελευταίο γύρο, με τον Miller να κρατάει πίσω του τον άλλο οδηγό της Suzuki Joan Mir.
Ο Pol Espargaro ήταν ο πρώτος με KTM στην έβδομη θέση, ο ομόσταυλος του Johann Zarco συμπλήρωσε την πρώτη δεκάδα, ενώ το δίδυμο χωρίστηκε ενδιάμεσα από τους Takaaki Nakagami της LCR Honda και Tito Rabat της Avintia Ducati.


Με την ολοκλήρωση του αγώνα ο Marquez αποσπάστηκε 37 βαθμούς από τον δεύτερο Dovizioso, με τους Rins και Petrucci να είναι δύο και πέντε βαθμούς πιο πίσω από τον οδηγό της Ducati αντίστοιχα.

Επόμενος αγώνας το τριήμερο 28-30 Ιουνίου στο Assen για το Ολλανδικό Grand Prix.