MOTOGP Αυστραλίας: Αναβλήθηκαν οι κατατακτήριες, θα διεξαχθούν την Κυριακή

Οι πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο Phillip Island κατέστησαν ανέφικτη τη διεξαγωγή οποιασδήποτε αγωνιστικής δράσης, με τις κατατακτήριες να αναβάλλονται, στην καλύτερη, για την Κυριακή.

Παρότι η βροχή δεν έκανε την εμφάνισή της, οι πολύ έντονοι άνεμοι που φυσούσαν στην πίστα που βρίσκεται στο νησί ανοιχτά της Μελβούρνης έκαναν πολύ δύσκολη τη ζωή στους αναβάτες και τις ομάδες.

Μόλις 12 αναβάτες κατάφεραν να λάβουν μέρος στο FP3, χωρίς κανέναν από αυτούς να είναι σε θέση να βελτιώσει τον χρόνο του από τη χθεσινή μέρα, ενόψει των 2 κατατακτήριων περιόδων που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα.

Μετά κιόλας από ένα συμβάν που είδε τους περισσότερους αναβάτες της Moto 3 να πέφτουν στην ίδια στροφή, η δράση διακόπηκε, με τους αναβάτες να επιστρέφουν στα pits, περιμένοντας βελτίωση των συνθηκών.

Στην πρώτη προσπάθεια διεξαγωγής του FP4 μετά από λίγη ώρα, ο Miguel Oliveira είχε μια άσχημη πτώση, αποφεύγοντας οριακά τον σοβαρό τραυματισμό. Έτσι, έγινε γνωστό πως το υπόλοιπο της σημερινής μέρας αναβάλλεται οριστικά.

Ταυτόχρονα έγινε γνωστό πως η απόφαση για τη διεξαγωγή και των 2 περιόδων κατατακτήριων δοκιμών θα γίνει μετά από εξέταση των καιρικών συνθηκών αύριο το πρωί στην πίστα. Αυτό όμως είναι το καλύτερο ενδεχόμενο, αφού σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί εφικτό, το grid θα στηθεί με βάσει τα συνδυασμένα αποτελέσματα των ελεύθερων δοκιμών.

Σε κάθε περίπτωση, οι κατατακτήριες έχουν προγραμματιστεί αρχικά για να ξεκινήσουν τις 3:20 τα ξημερώματα της Κυριακής, ενώ ο αγώνας μετατέθηκε μία ώρα αργότερα, στις 7 το πρωί. Το πρόγραμμα είναι αρκετά οριακό, με κάθε πιθανή αναβολή να δυσχεραίνει το έργο της οργάνωσης του αγώνα.

Πάντως, η πρόγνωση του καιρού δεν διαφέρει σημαντικά και για αύριο, με τους ισχυρούς ανέμους με πολλές πιθανότητες για βροχή να παραμένουν στα μετεωρολογικά ραντάρ και για την αυριανή μέρα.

Πηγή:totalracing.gr